Universiteti i Kolumbias

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Universiteti i Kolumbias
Columbia University

Slogani:In lumine Tuo videbimus lumen (Latinisht)
Themeluar:1754
Tipi:Privat
President:Lee C. Bollinger
Nr. i profesorëve:3.662
Studentë:28.824
Faqja e internetit:www.columbia.edu

Universiteti i Kolumbias (amglisht Columbia University) është një nga universitetet më të vjetra dhe më me emër në SHBA, i themeluar në vitin 1754. Ndodhet në Manhattan të New York dhe bën pjese në "Ivy League", një grup tete universitetesh më të vjetra dhe me fame. Columbia ka programe të ndryshme universitare dhe pas-universitare dhe është e njohur për fakultetin e juridikut, shkencave politike (SIPA), dhe biznesit (CBS). Pranimi është mjaft selektiv dhe shkolla ka afro 22000 studente që përfshin studentët pasuniversitarë.