Wikipedia:Projekti Fjalori/Gjeografi/Z

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Gjeografi apo Vitrina Projekti Fjalori/Z ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
Z-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

Z[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Zaidit pjestar i fesë islame , i sektes shiite.[1]
  1. Zambos person melez nga prindërit me ngjyrë të zezë dhe të kuqe.[1]

Zbatica

  1. Gjat 24 orëve në oqeane dhe dete vërehen dy ngritje dhe ulje të nivelit të detit. Dukuria e uljes zbaticë
  1. Zon/ë,~a - Pjesë e një brezi të Tokës, e përbërëprej disa krahinave që kanë reliev, klimë, tokë (dhe), regjim të ujërave dhe botë të gjallë pak a shumë të njejtë, dhe që përbën një tërësi hapsinore.[1]
  2. - Vend a krahinë, që dallohet nga veçoritë morfologjike. P .sh. zonë malore. Zonë kodrinore. Zonë ultësinore.[1]
  3. - Pjesë a shtresë e nëntokës me veçori gjeologjike, hidrologjike etj. P.sh. zonë minerale. Zonë hidrografike. Zonë freatike.[1]
    1. Zonë Aride. Zona në Tokë, brnda kufijve të të cilave avullimi është më i madh se të reshurat, pë këtë shkak në to s'ka rrjedha ujore sipërfaqësore.[1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b c d e f g Planeti