Wikipedia:Projekti Fjalori/Gjeografi/O

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Projektfjalori.GIF
Gjendeni në faqe të projektit fjalori në hapsirën Wikipedia, saktësisht tek përmbajtja për vitrinat e projektit.
Fresko pamjen ose kthehu te Vitrina Projekti Fjalori/Gjeografi apo Vitrina Projekti Fjalori/O ose kapërce në shkronjat e kësaj lëmije
A · B · C · Ç · D · Dh · E · Ë · F · G · Gj · H · I · J · K · L · Ll · M · N · Nj · O · P · Q · R · RR · S · Sh ·  T · TH · U · V · X · Xh · Y · Z · Zh / W
O-ja në lëmi tjera

Gjuhë dhe Letërsi
Arkeologjia
Arsimi
Baleti
Biznes
Ekonomia
Film
Fizika
Informatika
Interneti
Inxhenieria
Judikatura
Kimia
Komunikacioni
Kopshtaria
Kuzhina
Matematika
Mitologjia
Mjekësia
Muzika
Piktura
Gjeografia
Politika
Biologjia

O[Redakto nëpërmjet kodit]

  1. Oaza është vend pak i ulët ose gropë e cektë me ujë dhe me gjelbrim në shkretirë. [1]
  1. Objektet e universit, janë elemente të përbëra që mund të lokalizohen në gjithësi nëpërmjet metodave të ndryshme austronomike.
    1. Objekte në thellësi (në univers) shpeshë në literaturën e huaj hasen si Depp-Sky-Objekt. Veçohen nga objektet tjera përshkakë të pozites së tyre në univers. Këto objekte nga pikëqëndrimi ynë në univers janë shumë largë[2]
  1. Okultacioni ( Latinisht : occultatio , "fshehur", "fshehur", "# sekrecion) është një fenomen astronomik kur një trup qiellor siç shihet nga Toka, fshehet pas një tjetrit.[1]
  1. Orografi-a është degë e Gjeomorfologjisë që merret me përshkrimin e formave të relievit të Tokës, klasifikimin dhe sistematizimin e tyre sipas shenjave të jashtme, pavarsisht nga prejardhja që kanë.[1]
  1. Orometri,-a është degë e gjeomorfologjisë që merret me matjen e formave të relievit.[1]
  1. Ortek,~u:~ë, ~ët. Grumbull i madh bore , që shkëputet nga malet e larta , rrokulliset teposhtë dhe sa vete e bëhet më i madh, duke shkatrruar çdo gjë para vetes: >> Ortek bore<<:ose grumbuj gurësh të shkëputur nga shkëmbinjtë, që shkatrrojnë çdo gjë përpara gjat rokullisjes.[1]


Dëftime[Redakto nëpërmjet kodit]