Amazon.com

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Amazon.com
Webfaqja http://www.amazon.com/
Komercial Po
Krijuar nga Jeff Bezos
Lëshuar më 1994

Amazon.com është një bazë në SHBA korporatë Kompania. Me seli në Seattle, Washington, kjo është më e madhe online shitje me pakicë në Shtetet e Bashkuara, me gati tre herë të ardhurat e shitjes Internet e deri kontrabandist, Staples si e 2010 janar.

Jeff Bezos themeluar Amazon.com, Inc në 1994 dhe në faqen online shkoi në 1995. Kompania u emërua fillimisht Cadabra, Inc, por emri është ndryshuar kur u zbulua se njerëzit nganjëherë dëgjuar emrin si "cadaver" (kufomë). Amazon.com emri ishte zgjedhur për shkak të Amazon River është një nga lumenjtë më të mëdha në botë dhe kështu emri sugjeron përmasa të mëdha, dhe gjithashtu pjesërisht për shkak se ajo fillon me "A" dhe për këtë arsye do të tregojë deri në afërsi të fillim të listave alfabetik. Amazon.com filloi si një online librari, por së shpejti të larmishëm, shitja DVDs, CD, MP3 shkarkime, software kompjuter, lojë videos, veshje, mobilje, ushqim, dhe lodra. Amazon ka vendosur faqet e internetit të veçanta në Kanada, Britani e Madhe, Gjermania, Franca, Italia, Austria, Japonia, dhe Kina. Ajo gjithashtu ofron transportin detar ndërkombëtar në vende të caktuara për disa nga produktet e saj.Gjithashtu Amazon shet produktet e saj edhe ne Shqiperi