Andrew Jackson

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Andrew Jackson

Andrew Jackson lindi më 15 mars 1767 in Waxhaw, South Carolina; vdiq më 8 qershor 1845 afër Nashville, Tennessee, ishte prej 1829 deri 1837 i shtati President të ShBA dhe është themeluesi i Partiës demokratikeShBA.