Festivali Evropian i Vallëzimit 2007

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Festivali Evropian i Vallëzimit 2007

'
Eurovision Dance Contest 2007 logo.png
Finalja 1 shtator, 2007
Prezantues(it) Gramah Norton,
Claudia Winkleman
Televizioni transmetues Norvegjia BBC
Vendi Norvegjia, Qendra e televizionit BBC, Londër, Britani e Madhe.
Vallëzuesi fitues Finlanda Finlanda
Katja Koukkula & Jussi Väänänen
Sistemi votues
Ç'do shtet pjesëmarrës votoi nga 1-7 pikë, 8, 10 dhe 12 pikë maksimal për 10 aktet e preferuara.
Numri i pjesëmarrësve 16
Vendet debutuese Austria Austria,
Britania e Madhe Britania e Madhe,
Danimarka Danimarka,
Finlanda Finlanda,
Gjermania Gjermania,
Greqia Greqia,
Holanda Holanda,
Irlanda Irlanda,
Lituania Lituania,
Polonia Polonia,
Portugalia Portugalia,
Rusia Rusia,
Spanja Spanja,
Suedia Suedia,
Ukraina Ukraina,
Zvicra Zvicra.
Pa pikë Zvicra Zvicra
Akti ndërkohor Enrique Iglesias
Festivali Evropian i Vallëzimit 2007
-        2008►

Festivali Evropian i Vallëzimit 2007 ishte festivali për Vallëzim i pari dhe i vetmi. Si Organizatorë ishte Britania e Madhe për arsye të organizimit të përgjithshëm të tij. Qyteti organizatorë ishte Londra në Qendrën e televizionit BBC. Gjithsej debituan 16 shtete, por në mesin e tyre nuk ishte Shqipëria. Gjithsesi këtë festival me 132 pikë e mori akti i fundit në finale që ishte shteti Finlandez me konkurrentët Katja Koukkula & Jussi Väänänen. Finlanda mori shumicën e 12 pikëve por me më shumë 12 pikë ishte Ukraina. Gjithsej Ukraina mori 5-12 pikëshe ndërsa Finlanda 3-12 pikë. Ukrainën kjo gjë e bëri në vend të dytë me 121 pikë gjithsej.

Votimi në Festivalin e parë të vallëzimit ishte sikur se në Festivalin Evropian të Këngës me 1-12 pikë gjithsej. Atë vit disa shtete votuan vetëm me televota (SMS dhe Telefon) dhe disa vetëm me juri (100 % Juri).

Festivali i udhëheq nga Gramah Norton dhe Claudia Winkleman të cilët përcjellën festivalin nga fillimi e deri në Showin për Votim.

Aktet Intervale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në festival si këngëtarë për akt interval apo kohorë ishte këngëtari i njohur Spanjollë/Amerikan Enrique Iglesias i cili performoi disa këngë e tij.

Transmetimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përveç shteteve pjesëmarrëse festivalin evropian të vallëzimit e ndoqën drejtpërdrejt shumë shtete. Në mesin e tyre ishte edhe Shqipëria. Shqipëria deshi të marrë pjesë por nga financat e televizionit nuk mundi

Gjithashtu edhe Kroacia që ishte si shtet i konfirmuar u tërhoq para vendimit final për arsye të njëjta.

Greqia ishte shtet pjesëmarrës por për shkak të një aksidenti në Athinë ata nuk transmetuan show-in vetëm kur filloi votimi në Re-Cap (Re Capture). Por televizioni grek ETR prapë të nesërmen transmetoi të gjithë eventin.

Shtetet jo-pjesëmarrëse që transmetuan festivalin[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pjesëmarrësit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në festival morën pjesë gjithsej 16 shtete. Atë vit u shënua edhe votimi NULL apo në shqip "Pa asnjë pikë". Atë vend e mori Zvicra duke mos mbledhur as një pikë të vetme nga as një shtet evropian, duke përfshirë këtu edhe Gjermaninë dhe Austrinë që janë shtete fqinje të Zvicrës.

Margjini apo pikët larg vendeve prej vendit të parë dhe të dytë në festivali ishte gjithsej 11 pikë. Vendi i dytë ishte Ukraina me 121 pikë dhe vendi i parë Finlanda me 132 pikë.

Tabela[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Draw Country Dancers Dance Styles Place Points
01 Zvicra Zvicra Denise Biellmann & Sven Ninnemann Paso Doble and Swing 16 0
02 Rusia Rusia Mariya Sittel & Vladislav Borodinov Rumba and Paso Doble 7 72
03 Holanda Holanda Alexandra Matteman & Redmond Valk Cha-Cha-Cha and Rumba 12 34
04 Britania e Madhe Britania e Madhe Camilla Dallerup & Brendan Cole Rumba and Freestyle 15 18
05 Austria Austria Kelly & Andy Kainz Jive and Paso Doble 5 74
06 Gjermania Gjermania Wolke Hegenbarth & Oliver Seefeldt Samba dance and Freestyle 8 59
07 Greqia Greqia Ourania Kolliou & Spiros Pavlidis Jive and Sirtaki 13 31
08 Lituania Lituania Gabrielė Valiukaitė & Gintaras Svistunavičius Paso Doble and Traditional Lithuanian Folk Dance 11 35
09 Spanja Spanja Amagoya Benlloch & Abraham Martinez Cha-Cha-Cha and Paso Doble 10 38
10 Irlanda Irlanda Nicola Byrne & Mick Donegan Jive and Fandango 3 95
11 Polonia Polonia Katarzyna Cichopek & Marcin Hakiel Cha-Cha-Cha and Showdance 4 84
12 Danimarka Danimarka Mette Skou Elkjær & David Jørgensen Rumba and Showdance 9 38
13 Portugalia Portugalia Sónia Araújo & Ricardo Silva Jive and Tango 6 74
14 Ukraina Ukraina Yulia Okropiridze & Illya Sydorenko Quickstep and Showdance 2 121
15 Suedia Suedia Cecilia Ehrling & Martin Lidberg Paso Doble and Disco Fusion 14 23
16 Finlanda Finlanda Katja Koukkula & Jussi Väänänen Rumba and Paso Doble 1 132

Tabela e Votimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poshtë mund të shihni ç'do pikë në Festivalin e vallëzimit 2007 sipas ç'do shteti pjesëmarrës.

  Votuesit
Zvicra Zvicra Rusia Rusia Holanda Holanda Britania e Madhe Britania e Madhe Austria Austria Gjermania Gjermania Greqia Greqia Lituania Lituania Spanja Spanja Irlanda Irlanda Polonia Polonia Danimarka Danimarka Portugalia Portugalia Ukraina Ukraina Suedia Suedia Finlanda Finlanda
Pjesëmarrësit Zvicra 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Rusia 0 3 10 3 7 0 6 4 5 4 0 8 12 0 10
Holanda 5 0 0 7 2 12 0 0 2 3 0 0 0 0 3
Britania e Madhe 0 0 0 0 0 3 5 0 7 0 3 0 0 0 0
Austria 7 3 5 2 10 2 3 3 4 6 8 5 5 4 7
Gjermania 10 5 6 0 10 0 0 7 0 5 7 6 1 2 0
Greqia 2 4 1 5 4 5 4 0 0 2 1 2 0 1 0
Lituania 0 1 0 6 0 0 4 0 12 1 0 1 6 3 1
Spanja 6 2 2 0 0 0 7 0 0 0 0 12 4 0 5
Irlanda 1 10 7 8 6 3 1 8 5 10 12 3 8 7 6
Polonia 4 8 4 7 8 12 0 1 6 10 4 0 10 10 0
Danimarka 0 0 0 0 1 1 6 7 2 3 0 4 2 8 4
Portugalia 12 6 8 3 2 8 8 2 12 0 0 2 3 6 2
Ukraina 3 12 10 12 5 6 5 12 8 6 12 6 7 5 12
Suedia 0 0 0 1 0 0 0 0 1 1 7 5 0 0 8
Finlanda 8 7 12 4 12 4 10 10 10 8 8 10 10 7 12
'CDO SHTET TREGON PIKET NGA 1-12

Dymbëdhjetë piket[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Poshtë mund të shihni ç'do 12 pikë në Festivalin Evropian të Vallëzimit 2007.

5 Ukraina Finlanda, Lituania, Polonia, Rusia, Britania e Madhe
3 Finlanda Austria, Holanda, Suedia
2 Portugalia Spanja, Zvicra
1 Irlanda Danimarka
Lituania Irlanda
Holanda Greqia
Polonia Gjermania
Rusia Ukraina
Spain Portugalia