Himni i Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Emblema e Kosovës

Evropa është himni zyrtar i Republikës së Kosovës. Himnin e Kosovës e kompozoi Mendi Mengjiqi. Himni Evropa u realizua në 11 qershor 2008 dhe nuk ka tekst, u zgjodh nga Kuvendi i Republikës së Kosovës me 72 vota për dhe 5 kundër.

12 mars 2009 Kuvendi i Republikës së Kosovës vendosi të hap një konkurs për Himnin e Kosovës. Himni Kur ka ra kushtrimi n'Kosovë i kompozuar nga kompozitori Rauf Dhomi nuk u zgjodh.

Himni i Evropës Ode to Joy u dëgjua shpesh gjatë ceremonive të ndryshme dhe Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

Himni i Flamurit, himni zyrtar i Shqipërisë nga viti 1912 ishte himn edhe për Kosovën deri tek vitet 90-ta kur Kosova u administrua nga Kombet e Bashkuara.