Jahja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

23 - Jahja-ja, i biri i Zeqeriase. Nena e kishte lindur pasiqe kishte qene sterile dhe pasiqe babai i tij kishte arritur pleqerine e thelle. Beni Israilet e kishin prere. Thote Allahu, subhanehu ve teala, "All-llahu të përgëzon ty me Jahjanë, që do të vërtetojë fjalën (Isain) e ardhur nga All-llahu, e që do të jetë prijës i matur dhe pejgamber nga të dalluarit!” (Ali Imran 39).