Zeqerija

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mekami i Zeqirijasë në Xhaminë Emevie e Damaskut, Siri

Zeqerijau, Alejhi selam. Allahu ia kishte dhuruar Jahjane edhepse vet ishte i shtyer ne moshe dhe gruan e kishte sterile. Allahu,subhanehu ve teala,ia dha profetine dhe e beri kujdestar te Merjemes. Ishte zdrukthëtar. Kerkoi nga Allahu argument ndersa Allahi i tha" ا Shenja jote është se, (duke qenë shëndoshë e mirë), nuk do të mund t'u flasesh njerëzve tri net (e tri ditë)”. (Merjem 10) Poashtu thote Allahu,subhanehu ve teala,"ِيّاً (ky është) Përkujtim i mëshirës së Zotit tënd ndaj robit të vet Zeqeriait,".( Merjem 2).