Luti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Luti

Luti ose Loti, Alejhi selam, është pejgamberi. Allahu e kishte dërguar tek je popull i keq, te cilet e kishin shpikur homoseksualizmin dhe e benin haptas. Allahu i ndaloi nga kjo veper e shemtuar por ata refuzuan keshtuqe Allahu, subhanehu ve teala, i beri ibret (mesim) per te tjeret. Vendet e tyre tani jane te njohura afer detit te vdekur. Thote Allahu, subhanehu ve teala," Përkujto kur popullit të vet Luti i tha: “A punoni të shëmtuarën, që asnjë nga popujt e botës nuk e bëri para jush”.". (Sureja A'raf 80).