Jump to content

Ademi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kaligrafi e emrit të Ademit, e pasuar nga paqja qoftë mbi te.

Hazret Ademi (arabisht: آدم, ʾĀdam) besohet të jetë njeriu dhe profeti i parë në Tokë, sipas fesë islame.[1] Myslimanët besojnë se Ademi ishte myslimani i parë, sepse Kurani thotë se të gjithë profetët kanë predikuar të njëjtin besim të nënshtrimit ndaj Allahut.[2]

  1. ^ Lalljee, compiled by Yousuf N. (1981). Know your Islam (në anglisht) (bot. 3rd). New York: Taknike Tarsile Quran. fq. 71. ISBN 978-0-940368-02-6.
  2. ^ Concise Encyclopedia of Islam, C. Glasse, Adam