Jump to content

Salihu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Salihu në miniaturën turq

Salihu (arab. صالح‎), Alejhi selam, është pejgamberi. Allahu e dergoi tek Themudi, te cilet banonin Hixhazin dhe Tebukun por e pergenjeshtruan dhe bene kryelartesi ndaj shpalljes,me te cilen erdhi. Allahu ia dergoi nje deve,qe te jete si argument per ta por nuk duhet t'a ngacmonin. Ata, si kindershtim te kesaj, therren deven dhe keshtu i goditi nje bertime e madhe, e cila iua shkaterroi te gjithe. Thote Allahu, subhanehu ve teala," (141) إِ(142) Edhe kabilja Themud nuk i besoi të dërguarit. 142. Kur vëllai i tyre, Salihu u tha: “A nuk frikësoheni?” 143. Unë për ju jam i dërguar besnik.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Suretu esh-Shuaraë 141-143