Ejubi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mekami e Ejubit ne Shanllëurfa, Turqi

Ejjubi ose Ejypi, Alejhi selam. Profeti durimtar dhe falenderues, i cili mirret shembull per durim. Thote Allahu, subhanehu ve teala," (Përkujto) Edhe Ejubin kur iu drejtua Zotit të vet me lutje: “Më gjeti belaja, e Ti je më Mëshiruesi ndër Mëshiruesit!”.( El Enbija 83).