Jump to content

Khan Academy

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Khan Academy është një organizatë arsimore jofitimprurëse [1] krijuar në vitin 2008 nga Salman Khan me qëllim krijimin e një sër mjetesh në internet që ndihmojnë në arsimimin e studentëve. [2] Organizata prodhon mësime të shkurtra në formën e videove. [3] Uebfaqja e saj gjithashtu ofron ushtrime praktike plotësuese dhe materiale për arsimtarët. Të gjitha materialet didaktike janë vënë në dispozicion falas për përdoruesit e faqes në internet dhe aplikacionit.

Uebfaqja dhe përmbajtja e saj janë vënë në dispozicion kryesisht në gjuhën angleze, por gjithashtu edhe në gjuhë të tjera, duke përfshirë këtu arabisht, armenisht, Bengalisht, bullgare, kineze, çeke, daneze, holandeze, frëngjisht, gjeorgjisht, gjermane, Guxharati, Hebraisht, Hindi, indonezisht, italisht, Japoneze, Koreane, Norvegjisht, Polonisht, Portugeze (Braziliane dhe Evropiane), Serbisht, Spanjisht, Suedisht, Tamil, Teluge, Turke dhe Urdu .

  1. ^ "Nonprofit Explorer – ProPublica". ProPublica. Marrë më 7 nëntor 2015. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ "One Man, One Computer, 10 Million Students: How Khan Academy Is Reinventing Education". Forbes. Marrë më 7 nëntor 2015. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Sampson, Demetrios G.; Ifenthaler, Dirk; Spector, J. Michael; Isaias, Pedro (17 korrik 2014). Digital Systems for Open Access to Formal and Informal Learning. Springer. ISBN 9783319022642. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)