Jump to content

Njësia administrative Gurrë

Coordinates: 41°19′N 20°06′E / 41.32°N 20.1°E / 41.32; 20.1
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Komuna Gurrë)

41°19′N 20°06′E / 41.32°N 20.1°E / 41.32; 20.1

Njësia administrative Gurrë
Faqja zyrtarehttps://komunagurre.wordpress.com/

Komuna Gurrë është një ndër 31 komunat e Qarkut të Dibrës, që shtrihet në rrethin e Matit. Komuna e Gurrës përbehet nga 6 fshatra: Gurra e Madhe, Gurra e Vogël, Rripa, Mishtri, Shulbatra dhe Domi. Lugina e Lumit Mat e përshkon përgjatë gjithë gjatësisë së sipërfaqes së komunës dhe e ndan atë me Komunën e Suçit. Komuna Gurrë kufizohet me Komunën e Suçit, Bashkinë e Klosit, Komunën Komsi, Komunën e Xibrrit, dhe Komunën Zall-Bastar (Tirane).