Jump to content

Lista e agjencive të inteligjencës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në radhë ndodhen shërbimet e fshehta apo agjencitë e inteligjencës të shteteve në botë.

Agjensite sipas vendeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Afghanistan

Albania

Algeria

Argentina

Australia

Austria

Armenia

Azerbaijan

B[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bahamas

Bangladesh

Barbados

Belgium

Botswana

Bosnia and Herzegovina

Brazil

Brunei

Bulgaria

C[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Canada

China

Chile

Colombia

Costa Rica

Croatia

Cuba

Czech Republic

D-E[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Denmark

Democratic Republic of the Congo

Dominican Republic

Ecuador

Egypt

Estonia

Ethiopia

F-G[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fiji

Finland

France

Georgia

Germany

Greece

Ghana

H-I[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hong Kong

  • Criminal Intelligence Bureau (CIB) of the Hong Kong Police Force
  • Joint Financial Intelligence Unit (JFIU) of the Hong Kong Police Force and the Customs and Excise Department

Hungary

Iceland

India

Indonesia

Iran

Iraq

Ireland

Israel

Italy

J[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Jamaica

Japan

Jordan

K-M[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kenya

Korea

Latvia

Libya

Lithuania

Luxembourg

Republic of Macedonia

Malaysia

Maldives

Mexico

Moldova

Mongolia

Montenegro

Morocco

N[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Netherlands

New Zealand Stampa:Mainarticle

Nigeria

Norway

P[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pakistan

Panama

Peru

Philippines

Poland

Portugal

R[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Romania

  • SRI (Romanian Intelligence Service)
  • SIE (External Intelligence Service)
  • SPP (Protection and Security Service)
  • STS (Special Telecommunications Service)
  • DGIA (Directorate General of Defence Intelligence)
    • Direcţia de Informaţii Militare - DIM (Directorate of Military Intelligence)
    • Direcţia de Siguranţă Militară - DSM / J2 (Directorate of Military Security)
  • DGIPI (Directorate General of Information and Internal Protection - Ministry of the Interior)

Russian Federation

S[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Saudi Arabia

Serbia

Singapore

Slovakia

Slovenia

South Africa

Somalia

Spain

Sri Lanka

Sudan

Sweden

Switzerland

Syria

T[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Taiwan

Thailand

Turkey

Turkmenistan

U[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ukraine

United Kingdom

United States

Uzbekistan

V-Z[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vatican

Venezuela

Vietnam

Zimbabwe

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Template group