Lista e muzeumeve në Kosovë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e muzeumeve në Kosovë:

Muzeume të përgjithshme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muzeume të Përgjithshme
# Emri Lokacioni Ndërtuar
Shpallur
Artefakte Foto
1 Muzeu Kombëtar i Kosovës
National Museum of Kosova
Prishtinë 1949 Muzeu i Kosovës.JPG
2 Instituti i Kosovës për Mbrojtjen e Monumenteve
Kosova Institute for Protection of Monuments
Prishtinë

Komplekse muzeale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komplekse Muzeale
# Emri Lokacioni Ndërtuar
Shpallur
Artefakte Foto
1 Kompleksi i Lidhjes së Prizrenit
Complex of the Albanian League of Prizren
Prizren 1878
(1977)
Sheshi brenda kompleksit te Lidhjes se Prizrenit.jpg
2 Kompleksi i Lidhjes Shqiptare të Pejës
Complex of the Albanian League of Peja
Pejë
3 Kompleksi Memorial Adem Jashari në Prekaz
Memorial Complex Adem Jashari in Prekaz
Prekazi i Poshtëm
4 Kompleksi i Kullës së Isë Boletinit
Complex of Isa Boletini Tower
Boletini (Zveçan) Kompleksi i Kullës së Isë Boletinit - Ambienture.jpg

Koleksione muzeale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koleksione Muzeale
# Emri Lokacioni Ndërtuar
Shpallur
Artefakte Foto
1 Shtëpia e Familjes Qerkezi
House of the Qerkezi Family
Gjakovë 1999
2 Shtëpia Muze e At Shtjefën Gjeqovit
House Museum of Father Shtjefën Gjeçov
Janjevë Shtëpia Muze e At Shtjefën Gjeqovit.JPG
3 Muzeu i Pavarësisë së Kosovës - Ibrahim Rugova
Dr. Ibrahim Rugova Independence Museum
Prishtinë
4 Muzeu i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës
Kosova Liberation Army Museum

Muzeume rajonale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muzeume rajonale
# Emri Lokacioni Ndërtuar Artefakte Foto
1 Muzeu i Pejës
Museum of Peja
Pejë
2 Muzeu i Ferizajt
Museum of Ferizaj
Ferizaj
3 Muzeu i Mitrovicës
Museum of Mitrovica
Mitrovicë Muzeu i Mitrovicës.jpg
4 Objekti i Kajmekamllakut
Regionl Museum of Gjilan
Gjilan
5 Muzeu Rajonal i Gjakovës
Regional Museum of Gjakova
Gjakovë
6 Muzeu Etnologjik, Prishtinë
Ethnological Museum of Prishtina
Prishtinë
7 Muzeu Arkeologjik i Prizrenit
Archeological Museum of Prizren
Prizren
8 Muzeu Etnografik në Gjakovë
Ethnografic Museum of Gjakova
9 Selamllëku i Mazgitit
Mazgiti

Muzeume industriale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muzeume industriale
# Emri Lokacioni Ndërtuar
Shpallur
Artefakte Foto
1 Muzeu i Kristaleve të Trepçës
Museum of Crystals in Trepça
Stantërg
Mitrovicë
Muzeu i Kristaleve të Trepçës.jpg
2 Muzeu i Hekurudhave të Kosovës
Kosova Railways Museum
Fushë Kosovë Railway Museum - Fushe Kosova.JPG
3 Muzeu i Elektroekonomisë së Kosovës
Hydro Power Plant Museum of Kosova
Prizren Prizenasja.JPG

Muzeume komunale[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Muzeume komunale
# Emri Lokacioni Ndërtuar Artefakte Foto
1 Muzeu i Deçanit
Deçan Museum
Deçan
2 Muzeu i Istogut
Istog Museum
Burim
3 Muzeu i Junikut
Junik Museum
Junik
4 Muzeu i Malishevës
Malisheva Museum
Malishevë Muzeu i Malishevës.jpg
5 Muzeu i Rahovecit
Rahovec Museum
Rahovec
6 Muzeu i Skënderajit
Skënderaj Museum
Skënderaj
7 Muzeu i Sharrit
Sharr (Dragash) Museum
Sharri
8 Muzeu i Shtimes
Shtime Museum
Shtime
9 Muzeu i Therandës
Theranda Museum
Therandë
10 Muzeu i Vitisë
Vitia Museum
Vitia
11 Shtëpia e Mahmut Gjinollit
Mahmut Gjinolli House
Vushtrri Muzeu i Vushtrrisë 1.jpg

Muzeume shkollore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Muzeu i shkollës së parë shqipe në Kosovë - Stubëll
  • Muzeu i shkollës së parë shqipe në Gjakovë
  • Muzeu i shkollës "Selami Hallaqi" - Gjilan
  • Muzeu i shkollës në Tërpezë
  • Muzeu i Anadrinisë në Drenoc

Muzeume private[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]