Lista e qyteteve në Islandë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Harta e Islandës

Disa qytete si për shembull Hafnarfjörður dhe Akranes, janë gjithashtu komuna. Disa komuna nuk kanë qytete dhe nuk janë të shkruar në listën e mëposhtëm.

Qytetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qyteti Popullsia (2011) Popullsia (2016) Ndryshimi Rajoni
Reykjavík 121,822 121,486 -0.28% Höfuðborgarsvæðið
Kópavogur 33,181 34,122 +2.84% Höfuðborgarsvæðið
Hafnarfjörður 27,870 28,184 +1.13% Höfuðborgarsvæðið
Akureyri 17,915 18,041 +0.7% Norðurland eystra
Keflavík 13,862 15,081 +8.79% Suðurnes
Garðabær 11,885 12,172 +2.41% Höfuðborgarsvæðið
Mosfellsbær 9,285 9,131 -1.66% Höfuðborgarsvæðið
Akranes 7,194 6,901 -4.07% Vesturland
Selfoss 6,513 6,878 +5.6% Suðurland
Seltjarnarnes 4,411 4,415 +0.09% Höfuðborgarsvæðið
Vestmannaeyjar 4,272 4,282 +0.23% Suðurland
Grindavík 2,991 3,122 +4.38% Suðurnes
Ísafjörður 2,619 2,559 -2.29% Vestfirðir
Sauðárkrókur 2,635 2,546 -3.38% Norðurland vestra
Hveragerði 2,382 2,461 +3.32% Suðurland
Álftanes 2,498 2,458 -1.6% Höfuðborgarsvæðið
Egilsstaðir 2,319 2,306 -0.56% Austurland
Húsavík 2,184 2,182 -0.09% Norðurland eystra
Borgarnes 1,865 1,887 +1.18% Vesturland
Höfn 1,665 1,659 -0.36% Austurland
Sandgerði 1,583 1,539 -2.78% Suðurnes
Þorlákshöfn 1,522 1,497 -1.64% Suðurland
Neskaupstaður 1,530 1,481 -3.2% Austurland
Garður 1,407 1,425 +1.28% Suðurnes
Dalvík 1,370 1,362 -0.58% Norðurland eystra
Siglufjörður 1,206 1,191 -1.24% Norðurland eystra
Reyðarfjörður 1,118 1,188 +6.26% Austurland
Stykkishólmur 1,107 1,109 +0.18% Vesturland
Vogar 1,102 1,076 -2.36% Suðurnes
Eskifjörður 1,026 1,012 -1.36% Austurland

Ish-qytetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Islanda ka pasur dy qytete që do të thotë këto dyja nuk janë më qytete. Popullsia e Ólafsvík ka ra nën 1,000 më 2016 dhe tani mendohet si qytezë. Qyteti i Njarðvík ishte bashkuar me Keflavík në vitin 2010.