Zekirija

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

22-Zekerijau,Alejhi selam.Allahu ia kishte dhuruar Jahjane edhepse vet ishte i shtyer ne moshe dhe gruan e kishte sterile. Allahu,subhanehu ve teala,ia dha profetine dhe e beri kujdestar te Merjemes.Ishte zdrukthëtar .Kerkoi nga Allahu argument ndersa Allahi i tha" ا Shenja jote është se, (duke qenë shëndoshë e mirë), nuk do të mund t'u flasesh njerëzve tri net (e tri ditë)”.( Merjem 10) Poashtu thote Allahu,subhanehu ve teala,"ِيّاً (ky është) Përkujtim i mëshirës së Zotit tënd ndaj robit të vet Zekeriait,".( Merjem 2).