Lista e shteteve sipas prodhimtarisë së çimentos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Ky artikull lista e prodhimtarisë së çimentos në vitin 2005 kryesisht është bazuar në të dhënat e faqes indexmundi.com shtator 2008

Rangu sipas
shteteve të pavarura
shtet/regjionet e çimentos (në tona)
Bota 2.310.000.000
1 Kina 1.038.300.000
2 India 145.000.000
Liga Arabe 119.460.000
3 SHBA 100.903.000
4 Japonia 69.629.000
5 Koreja Jugore 51.391.000
6 Spanja 50.347.000
7 Rusia 48.700.000
8 Italia 46.404.000
9 Turqia 42.787.000
10 Tailanda 37.872.000
11 Indonezia 37.000.000
13 Brazili 36.673.000
12 Meksiko 36.000.000
14 Irani 32.650.000
15 Gjermania 30.629.000
16 Egjipti 29.000.000
17 Vietnami 29.000.000
18 Arabia 26.064.000
19 Franca 21.277.000
20 Bangladeshi 20.000.000
21 Pakistani 18.000.000
22 Malajzia 17.860.000
23 Greqia 15.000.000
24 Kanada 14.179.000
25 Filipinet 13.000.000
26 Republika Jugafrikane 13.000.000
27 Polonia 12.646.000
28 Ukraina 12.183.000
29 Britania e Madhe 11.470.000
30 Maroku 11.000.000
31 Venezuela 10.000.000
32 Kolumbia 9.959.000
33 Algjeria 9.000.000
34 Australia 9.000.000
35 Portugalia 9.000.000
36 Emiratet e Bashkuara Arabe 8.000.000
37 Argjentina 7.595.000
38 Rumania 7.023.000
39 Belgjika 7.000.000
40 Tunisi 6.500.000
41 Korea Veriore 5.700.000
42 Tajvani 5.100.000
43 Uzbekistani 5.068.000
44 Siria 4.800.000
45 Austria 4.736.000
46 Peru 4.600.000
47 Jordania 4.046.000
48 Zvicra 4.022.000
49 Irlanda 4.000.000
50 Izraeli 4.000.000
51 Kili 3.999.000
52 Çekia 3.978.000
53 Kazakistani 3.975.000
54 Libia 3.600.000
55 Kroacia 3.520.000
56 Hungaria 3.500.000
57 Slovakia 3.499.000
58 Libanon 3.300.000
59 Bjellorusia 3.131.000
60 Ekuador 3.100.000
61 Irak 3.000.000
62 Kuvajti 2.700.000
63 Republika Dominikane 2.640.000
64 Suedia 2.600.000
65 Omani 2.500.000
66 Holanda 2.400.000
67 Nigeria 2.400.000
68 Danimarka 2.200.000
69 Serbia 2.200.000
70 Kenia 2.123.000
71 Bullgaria 2.100.000
72 Kosta Rika 2.000.000
73 Hondurasi 2.000.000
74 Gana 1.900.000
75 Qiproja 1.805.000
76 Guatemala 1.800.000
77 Senegali 1.700.000
78 Etiopia 1.568.000
79 Jemeni 1.550.000
80 Azerbajxhani 1.538.000
81 Norvegjia 1.500.000
82 Bolivia 1.440.000
83 Salvadori 1.400.000
84 Katari 1.400.000
85 Tanzania 1.375.000
86 Kuba 1.370.000
87 Finlanda 1.321.000
88 Sllovenia 1.200.000
89 Sri Lanka 1.180.000
90 Zelanda e Re 1.100.000
91 Uruguai 1.050.000
92 Hong Kong 1.005.000
93 Bosna dhe Hercegovina 1.000.000
94 Kameruni 1.000.000

Lidhje të jashtme[redakto | redakto tekstin burimor]