Çmimi Pulitzer për poezi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çmimi Pulitzer për poezi ndahet nga viti 1922. për poezinë e poetëve amerikan.

Laureat të çmimit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1920[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1930[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1940[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1950[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1960[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1970[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1980[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

1990[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2000[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

2010[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fituesit e përsëritur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Robert Frost fitoi çmimin Pulitzer për poezi katër herë 1924-1943. Edwin Arlington Robinson fitoi tri çmime gjatë viteve 1920 dhe disa njerëz kanë fituar dy.

Lidhjet e jashme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]