1944 në Shqipëri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Flag of Albania (1944–1946).svg
1944

Shqipëri
Dekadat:
 • 1920
 • 1930
 • 1940
 • 1950
 • 1960
 • Shih edhe: Ngjarje të tjera të vitit 1944
  Lista e viteve në Shqipëri

  Në vijim është lista e ngjarjeve që kanë ndodhur gjatë vitit 1944 në Republikën Popullore të Shqipërisë.

  Udhëheqës[redakto | përpunoni burim]

  Ngjarje[redakto | përpunoni burim]

  janar
  maj
  • Komunistët u takuan për të organizuar një qeveri shqiptare dhe e caktuan Hoxhën kryetar të komitetit ekzekutiv dhe komandant suprem të Lëvizjes Nacionalçlirimtare.[2]
  tetor
  nëntor
  • Komunistët hynë në kryeqytet në prag të tërheqjes gjermane.[2]
  dhjetor
  • Qeveria komuniste e përkohshme miraton ligje duke i lejuar rregullimit shtetëror të ndërmarrjeve tregtare, tregtisë së jashtme dhe të brendshme.[1]

  Lindje[redakto | përpunoni burim]

  Vdekje[redakto | përpunoni burim]

  Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ a b c "Shqipëria:Kronologjia e Ngjarjeve Kryesore". countrystudies.us. Country Studies. Marrë më 15 tetor 2015. 
  2. ^ a b "Periudhat kohore të Shqipëriasë:Një kronologji e ngjarjeve kryesore". news.bbc.co.uk. BBC. Marrë më 15 tetor 2015.