A e dini se: Njerëz të njohur

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
A e dini se organizimi këtu është bërë sipas temave?
Shkencat Natyrore dhe Matematika
Astronomi Informatikë Kimi
Matematikë Mjekësi Statistikë
Biologji Fizikë Zoologji
Shkencat e Zbatuara
Albanologji Agrikulturë Arkitekturë
Biznes Komunikim Arsimim
Inxhinieri Shtet Ligj
Politikë Programim Teknologji
Transport Internet
Shkencat Sociale dhe Filozofia
Antropologji Arkeologji Filozofi
Gjeografi Gjuhë Letërsi
Histori Luftë Mitologji
Psikologji Sociologji
Fe dhe pa fe
Ateizëm Budizëm Baptizëm
Hinduizëm Judaizëm Islam
Krishterim Shtrigëri
Kultura dhe Arti
Aktrim Argëtim Gatim
Internet Art Lojëra
Artizanat Sport Turizëm
Televizion
Tjera
Njeriu Shqipëria Kosova
Personalitete Civilizim Ushqim
 1. Kanoniku Kopernik zbuloi lëvizjen e tokës dhe te planetëve rreth diellit.
 2. Meshtari Lana krijoi alfabetin për te verbër.
 3. Piktori i njohur Leonardo da Vinçi ka qenë shumë i fuqishëm, ai ka mundur me duar të këpus patkoin e hekurit.(?!)
 4. I pari që ka filluar shërbimin postar ka qenë Muavi Ibn Ebu Sufjan. Shërbimi postar bëhej me kuaj dhe me deve.
 5. Lui Paster (1822-1897) shkencëtar francez zbuloi vaksinën kundër tërbimit dhe sëmundjeve te tjera ngjitëse, me profesion nuk ka qene mjek, por kimist dhe fizikanë.
 6. Mari Kyri është femra e parë që mori çmimin Nobel, njëkohësisht dhe femra e vetme që ka marrë dy çmime Nobel, një për zbulimin dhe studimin e radioaktivitetit me 1903, ndërsa me 1911 asaj për herë të dyte iu dha çmimi Nobel në Kimi.
 7. Klaud Galeni mendohet si babai i farmacisë.
 8. Bethoveni para se te kompozonte fuste kokën ne ujë te ftohte.
 9. Gjuzepe Garibaldi i cili luftoi për bashkimin e Italisë dhe ishte një nder politikanet me te shquar italian, ishte arbëresh.
 10. Ajnshtajni, shkencëtari me i madh botëror e përdori trurin vetëm 14 %.
 11. Ajnshtajni deri ne moshën 9-vjeçare nuk fliste normalisht.
 12. Isak Njutoni është shkencëtari qe beri zbulimin ne moshën me te re (25 vjeç).
 13. Gëte e shkroi një tregim ne shtate gjuhe kur ishte vetëm 10 vjeç.