Jump to content

Agimet e stinës së madhe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Agimet e stinës së madhe
Arkivi i filmit
Titulli shqip Agimet e stinës së madhe
Origjinali Agimet e stinës së madhe
Vendi i prodhimit Shqipëri
Viti i prodhimit 1981
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Regjia Albert Minga
Prodhuesi i filmit: RTSH
Aktorë kryesorë
Sulejman Pitarka
Stavri Shkurti
Vangjush Furxhi
Agim Qirjaqi
Aktorët tjerë
Fane Bita
Jani Riza
Pandi Raidhi
Jorgaq Tushe


Film televiziv shqiptar me seri i realizuar nga RTSH në vitin 1981. Filmi merr shkas nga ngjarjet që ndodhën në Shqipëri pas luftës së II-të botërore. Pushteti i ri komunist duhet ti bëjë ballë reaksioni të klasave të përmbysura,të rindërtojë vendin e shkatërruar nga lufta, të bëjë reformën agrare. Lufta midis pushtetarëve të rinj dhe ish-bejlerëve, tregtarëve e borgjezëve të mëdhenj të organizuara në banda të armatosura bëhet e rreptë dhe me humbje nga të dyja palët. Është për të përmendur parabola e Latif Borës (Vangjush Furxhiu) (Artist i Popullit) që padashur vihet në shërbim të këtyre të fundit,por përfundimisht komunistët do të dalin fitimtarë.