Harry Binswanger

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Harry Binswanger (lindur më 1944) është një filozof amerikan. Ai është një Objektivist dhe ka qenë koleg i ngushtë i filozofes Ayn Rand, me të cilën ka punuar për ndërtimin e The Ayn Rand Lexicon. Libri i tij më i fundit (shkurt 2014) është: How We Know: Epistemology on an Objectivist Foundation.

Veprat[redakto | përpunoni burim]

Si autor[redakto | përpunoni burim]

  • Binswanger, Harry (2014). How We Know: Epistemology on an Objectivist Foundation. New York: TOF Publications, Inc.  978-0-9856406-1-3. 
  • Binswanger, Harry (1990). The Biological Basis of Teleological Concepts. Los Angeles: Ayn Rand Institute Press.  0-9625336-0-2. 
  • Hull, Gary, red. (2005). "'Free Competition' at Gunpoint". The Abolition of Antitrust. Transaction Publishers.  0-7658-0282-1. 
  • Ralston, Richard E., red. (2011). "The Dollar and the Gun". Why Businessmen Need Philosophy. Irvine, CA: Ayn Rand Institute Press.  0-9625336-2-9. 
  • Ralston, Richard E., red. (2011). "Philosophy: The Ultimate CEO". Why Businessmen Need Philosophy. Irvine, CA: Ayn Rand Institute Press.  0-9625336-2-9. 

Si redaktor[redakto | përpunoni burim]

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]