La Paz

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
La Paz
Emblema Vendndodhja
Qendra e qytetit
Statistika
Popullsia
-dendësia
Qyteti 877.363 Zona urbane 2.364.235 banorë
6.275,16/km2 banorë/km²
Sipërfaqja Qyteti 472 km² Zona urbane 3.240 km² km²
Administrata
Shteti Bolivia
Qarku Pedro Domingo Murillo
Adresa e kuvendit
Kodi postal
Prefiksi telefonik 02
Faqe zyrtare www.lapaz.bo
Politika
Kryetar {{{kryetarimomental}}}
Partia udhëheqëse


La Paz (në Aymara dhe Quechua në Chuqiyapu), të cilin emri i plotë është Nuestra Señora de La Paz është kryeqyteti dhe selia e qeverisë së Bolivisë dhe qendra e departamentit.

Në regjistrimin e vitit 2001 rezultuan 800.000 banorë. E vendosur në një mesatare prej rreth 3600 metra mbi nivelin e detit është e njohur universalisht si kryeqyteti më i lartë në botë. Në fakt, ky titull nuk është krejtësisht i saktë, sepse sipas kushtetutës kryeqyteti i vetëm i Bolivisë është Sucre ndërsa La Paz është selia e qeverisë. Së bashku me qytetin satelitore e El Alto (rreth 4000 metra mbi nivelin e detit, me rreth 700.000 banorë), La Paz është qendra më e madhe popullsisë në Bolivi.