Lista e Kryeministrave të Kosovës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Kryeministrat e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

Territori Autonom i Kosovës dhe Metohisë[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(lindi–vdiq)
Afati i mandatit Partia Politike
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv të Komitetit Popullor
1945 - 1953
1 Fadil Hoxha
(1916–2001)
1945 1953 Partia Komuniste e Kosovës (deri në 1952), Lidhja e Komunistëve të Kosovës (nga 1952)
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv
1953 - 1974
1 Fadil Hoxha
(1916–2001)
1953 1963 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
2 Ali Shukrija
(1919–2005)
1963 maj 1967 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
3 Ilija Vakić
(1932– )
maj 1967 maj 1974 Lidhja e Komunistëve të Kosovës

Krahina Socialiste Autonome e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(lindi–vdiq)
Afati i mandatit Partia Politike
Kryetari i Këshillit Ekzekutiv
1974 - 1990
1 Bogoljub Nedeljković
(1920–1986)
maj 1974 maj 1978 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
2 Bahri Oruçi
(1930–2011)
maj 1978 maj 1980 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
3 Riza Sapunxhiu
(1925–2008)
maj 1980 maj 1982 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
4 Imer Pula
(1921– )
maj 1982 5 maj 1984 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
5 Ljubomir Neđo Borković
(1926–2009)
5 maj 1984 maj 1986 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
6 Namzi Mustafa
(1941– )
maj 1986 1987 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
7 Kaqusha Jashari
(1945– )
1987 maj 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
8 Nikolla Shkreli maj 1989 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
9 Daut Jashanica
(1948– )
1989 1989 Lidhja e Komunistëve të Kosovës
10 Jusuf Zejnullahu
(1944– )
4 dhjetor 1989 5 korrik 1990 Lidhja e Komunistëve të Kosovës

Republika e Kosovës (e njohur vetëm nga Shqipëria)[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Krveministër
1990 - 2000
1 Jusuf Zejnullahu
(1944– )
Jusuf Zejnullahu.jpg 7 shtator 1990 5 tetor 1991 Lidhja Demokratike e Kosovës
2 Bujar Bukoshi
(1947– )
Coat of arms of Kosovo.svg 5 tetor 1991 1 shkurt 2000 Lidhja Demokratike e Kosovës
Hashim Thaçi
(provizor, në opozitë)
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 2 prill 1999 1 shkurt 2000 Partia për Progres Demokratik e Kosovës

Kosova nën Administrimin e OKB[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Krveministër
2002 - 2008
1 Bajram Rexhepi
(1954–2017)
Bajram.JPG 4 Mars 2002 3 dhjetor 2004 Partia Demokratike e Kosovës
2 Ramush Haradinaj
(1968– )
Coat of arms of Kosovo.svg 3 dhjetor 2004 8 Mars 2005 Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës
Adem Salihaj (provizor)
(1950– )
Coat of arms of Kosovo.svg 8 Mars 2005 25 Mars 2005 Lidhja Demokratike e Kosovës
3 Bajram Kosumi
(1960– )
Coat of arms of Kosovo.svg 25 Mars 2005 10 Mars 2006 Partia Parlamentare e Kosovës
4 Agim Çeku
(1960– )
Agim Ceku 2006.jpg 10 Mars 2006 9 janar 2008 Jo-partiak
(Mbështetur nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës)
5 Hashim Thaçi
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 9 janar 2008 17 shkurt 2008 Partia Demokratike e Kosovës

Republika e Kosovës[redakto | redakto tekstin burimor]

# Emri
(Lindi–Vdiq)
Portreti Afati i Mandatit Partia Politike
Kryeministër
2008 në vazhdim
1 Hashim Thaçi
(1968– )
Hashim Thaci detail, 080718-D-9880W-015.jpg 17 shkurt 2008 9 dhjetor 2014 Partia Demokratike e Kosovës
2 Isa Mustafa
(1951– )
Isa Mustafa.jpg 9 dhjetor 2014 në detyrë Lidhja Demokratike e Kosovës