Lista e portierëve të Premier League me 100 ose më shumë clean sheets

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Që nga krijimi i formatit të Premier League në fillim të sezonit 1992–93, 13 portierëve ja kanë arritur të marrin 100 ose më shumë clean sheets (ndeshje pa pësuar Gol) në Premier League.

Gjatë sezonit 1997–98, Peter Schmeichel u bë portieri i parë që arriti të kapë 100 clean sheets në Premier League. David James është lojtari me më shumë clean sheets në Premier League me plot 170. Petr Čechsezonin 2004–05 season dhe Edwin van der Sarsezonin 2008–09 kanë vendosur sëbashku rekordin për numrin më të madhë të clean sheets për një sezon, plot 21. Gjatë këtyre sezonëve u vendos rekordin edhe për clean sheets rradhazi, me Petr Čech që vendosi rekordin me 10 clean sheets rradhazi, por që u thye nga Edwin van der Sar në sezonin 2008–09 me 14 [1].

Portierët e parë që kapën clean sheet në Premier League ishin Tim Flowers dhe Erik Thorstvedt në ndeshjet hapëse të sezonit, në barazimin 0–0 midis Southampton dhe Tottenham Hotspur, të dy portierët nuk pësuan Gol në atë ndeshje.

Lojtarët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lista e portierëve të Premier League me 100 ose më shumë clean sheets
Renditja Lojtari Paraqitje Clean sheets Mesatarja Klubi(e) Ref.
1 Flamuri David James 572 170 0.29 Liverpool (72), Aston Villa (21), West Ham United (18), Manchester City (20), Portsmouth (39) [2]
2 Flamuri Petr Čech 324 162 0.50 Chelsea (162) [3]
3 Flamuri Mark Schwarzer 509 151 0.30 Middlesbrough (93), Fulham (56), Chelsea (2) [4]
4 Flamuri David Seaman 344 142 0.41 Arsenal (138), Manchester City (4) [5]
5 Flamuri Nigel Martyn 372 138 0.37 Crystal Palace (25), Leeds United (82), Everton (31) [6]
6 Flamuri Jose Reina 285 134 0.47 Liverpool (134) [7]
= Flamuri Edwin van der Sar 314 134 0.32 Fulham (42), Manchester United (92) [8]
8 Flamuri Brad Friedel 450 132 0.29 Liverpool (6), Blackburn Rovers (77), Aston Villa (35), Tottenham Hotspur (14) [9]
9 Flamuri Peter Schmeichel 310 129 0.41 Manchester United (113), Aston Villa (7), Manchester City (9) [10]
10 Flamuri Tim Howard 342 119 0.35 Manchester United (16), Everton (103) [11][12]
11 Flamuri Shay Given 440 115 0.26 Blackburn Rovers (1), Newcastle United (91), Manchester City (15), Aston Villa (8) [13]
12 Flamuri Thomas Sørensen 361 109 0.30 Sunderland (36), Aston Villa (46), Stoke City (27) [14]
13 Flamuri Jussi Jääskeläinen 435 108 0.25 Bolton Wanderers (89), West Ham United (19) [15]
(Portierët me shkonja të trasha janë ende aktiv dhe luajë në një klub të Premier Leagues)
Statistikat janë redaktuar më 6 tetor 2014.

Arritjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arritja Lojtari Ndeshja Data
Clean sheet i 1-ri Flamuri Tim Flowers Southampton 0–0 Tottenham Hotspur 15 gusht 1992
Flamuri Erik Thorstvedt Southampton 0–0 Tottenham Hotspur 15 gusht 1992
Clean sheet i 5-të Flamuri Bobby Mimms Arsenal 0–1 Blackburn Rovers 12 shtator 1992
Flamuri Peter Schmeichel Everton 0–2 Manchester United 12 shtator 1992
Clean sheet i 10-të Flamuri Bobby Mimms Blackburn Rovers 1–0 Queen's Park Rangers 28 nëntor 1992
Clean sheet i 25-të Flamuri David Seaman Arsenal 0–0 Norwich City 30 tetor 1993
Clean sheet i 50-të Flamuri Peter Schmeichel Manchester United 3–0 Arsenal 22 Mars 1995
Clean sheet i 100-të Flamuri Peter Schmeichel Crystal Palace 0–3 Manchester United 27 prill 1998
Clean sheet i 150-të Flamuri David James Portsmouth 0–0 Everton 1 dhjetor 2007

Rradhazi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ndeshje Lojtari Club Datat
14 Flamuri Edwin van der Sar Manchester United 22 nëntor 2008 – 18 shkurt 2009
10 Flamuri Petr Čech Chelsea 18 nëntor 2004 – 15 Mars 2005
8 Flamuri Jose Reina Liverpool 29 tetor 2005 – 28 dhjetor 2005
7 Flamuri Neville Southall Everton 1 nëntor 1994 – 17 dhjetor 1994
6 Flamuri Alex Manninger Arsenal 31 janar 1998 – 14 Mars 1998
6 Flamuri David De Gea Manchester United 2 shkurt 2013 – 30 Mars 2013

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "van der Sar record" 9 shtator 2013. Independent.
  2. ^ "David James" 9 shtator 2013. Premier League.
  3. ^ "Petr Čech" 4 shkurt 2014. Premier League.
  4. ^ "Mark Schwarzer" 9 shtator 2013. Premier League.
  5. ^ "David Seaman" 9 shtator 2013. Premier League.
  6. ^ "Nigel Martyn" 9 shtator 2013. Premier League.
  7. ^ "Jose Reina" 9 shtator 2013. Premier League.
  8. ^ "Edwin Van der Sar" 9 shtator 2013. Premier League.
  9. ^ "Brad Friedel" 9 shtator 2013. Premier League.
  10. ^ "Peter Schmeichel" 9 shtator 2013. Premier League.
  11. ^ "Tim Howard" 9 shtator 2013. Premier League.
  12. ^ "Everton Premier League clean sheets" 27 dhjetor 2013. Premier League.
  13. ^ "Shay Given" 9 shtator 2013. Premier League.
  14. ^ "Thomas Sørensen" 9 shtator 2013. Premier League.
  15. ^ "Jussi Jääskeläinen" 9 shtator 2013. Premier League.