Portal:Informatikë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko


redakto 
Portali Informatikë Intro
Portali informatikë.png

P world icon brown.png Gjeografia      P history icon brown.png Historia      P society icon brown.png Ekonomia & Filozofia      P culture icon brown.png Arti & Kultura      P religion icon brown.png Feja      P science icon brown.png Shkenca & Teknologjia      P sport icon brown.png Sporti

Portali tematik · Indeksi alfabetik · Artikuj sipas kategorive · Artikuj të mirë · Artikuj të përkryer

redakto 
Artikulli i muajit
shenja dalluese - BitTorrent

BitTorrent është një program i lirë file sharing (P2P) paisje për shperndarje te skedareve e shkruar nga programuesi Bram Cohen. Me BitTorrent, skedarët ndahen në pjesë të vogla, zakonisht një çerek megabajt. Kur pjesët të jene shperndare tek PEERS, ato mund të ribashkohen në makinen kërkuese. Çdo peer përdorë lidhjen më të mirë deri te pjesët që i mungojne duke ofrouar në të njejtën kohë ngarkim për pjeset që veq i ka shkarkuar. Kjo metodë ka treguar rezultat veçanërisht në tregëtimin e skedareve të mëdhenj sikur videot apo kodet burimore të softuerit. Në shkarkimin e zakonshëm, kërkesat e larta shpiejnë deri te "fytet e pakalueshme" për shkak të kufijve(caqeve) të serverit host. Me BitTorrent, kërkesa e lartë në fakt do të shpejtoje tejçimin pasi që më shumë “farë” (ang. seed) të dosjes së plote i ofrohen grupit. Cohen thotë që për skedar të popullarizuar BitTorrent mund të përkrahë përafërsisht një mijë herë më shumë shkarkime se HTTP.Më shumë...

redakto 
Fotografia e muajit
Një GUI duke përdorur perl dhe GTK2

Një GUI duke përdorur perl dhe GTK2.

redakto 
Informatikë Temat
redakto 
Artikuj që mungojnë
redakto 
Artikuj të ri

Fjala Memorje kompjuteri, Magazinim Kompjuteri i drejtohet një komponenti, mjeti apo mjetëve për regjistrim të një kompjuteri, që mban të dhëna dixhitale të përdorura për llogaritjen e disa intervaleve të mëtejshëm. Magazinimi i kompjuterit pajis thelbin kryesorë të kompjuterave modernë.

Më shumë

redakto 
Informatikë Lista
redakto 
Nënkategorit e Informatikës
redakto 
Artikuj që duhet përmirësuar

Soft-cung Më shumë...

redakto 
Pjestarët

Në qoftë se merrni pjesë në Portalin e Informatikës, shtoni këtë stampë te BabelFish-i juaj:
"portali/informatikë"
Shembull: {{Babel|sq|AL|portali/informatikë}}

0 Ky përdorues është pjestar i portalit informatikë.

Pjesëtarët e portalit:

redakto 
Portale në sq.Wiki

Arti & Kultura: Animim - Film - Letërsi - Muzikë - Seri - Strip

Biologjia: Medicinë

Gjeografia: Gjeografi - Kosovë - ShBA - Shqipëri - Maqedoni - Greqi

Shkencë: Fizika

Sporti: Sport

Teknologjia: Informatikë - Elektronika

redakto 
SubPortale

Nuvola apps krfb.png Interneti  · Crystal Clear app terminal.png Zhvillimi  · Sigurim IT.png Sigurimi IT (Sigurimi Kompiutrit)

redakto 
Shërbime dhe info

Fresko kujtesën e serverit