Shpërndarje skedash

From Wikipedia
(Redirected from File sharing)
Jump to navigation Jump to search

Shpërndarje skedash (ang.: File sharing lexo: Fajl shering) nënkupton procesin e shpërndarjes së skedave përmes rrjetit me metodën Peer-to-Peer.

Për shpërndarjen e llojeve të ndryshme të skedave përdoren programe të ndryshme kompjuterike të prodhuara nga grupe individësh dhe kompani të dhryshme. Ndër këto programe kompjuterike nga më të njohurit janë KaZaA, eMule, eDonkey2000,Morpheus, Shareaza etj..

Klienta[edit | edit source]

P2P-Filesharing mbi Server-Client-Protokoll[edit | edit source]

P2P-Filesharing mbi Instant Messenger[edit | edit source]

Multi-Network-Client[edit | edit source]

Edonkey-Network[edit | edit source]

Gnutella-Network[edit | edit source]

Bittorrent-Network[edit | edit source]

Fasttrack-(Kazaa)-Network[edit | edit source]

Qetra Network si DCC ose WinMX ose Ares etj.[edit | edit source]

Crystal128-terminal.svg Ky artikull në lidhje me Software është  i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.