Shpërndarje skedash

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shpërndarje skedash (ang.: File sharing lexo: Fajl shering) nënkupton procesin e shpërndarjes së skedave përmes rrjetit me metodën Peer-to-Peer.

Për shpërndarjen e llojeve të ndryshme të skedave përdoren programe të ndryshme kompjuterike të prodhuara nga grupe individësh dhe kompani të dhryshme. Ndër këto programe kompjuterike nga më të njohurit janë KaZaA, eMule, eDonkey2000,Morpheus, Shareaza etj..

Klienta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

P2P-Filesharing mbi Server-Client-Protokoll[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

P2P-Filesharing mbi Instant Messenger[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Multi-Network-Client[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Edonkey-Network[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Gnutella-Network[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bittorrent-Network[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Fasttrack-(Kazaa)-Network[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qetra Network si DCC ose WinMX ose Ares etj.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]