Alexa Internet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Alexa logo.png
Webfaqjahttp://www.alexa.com
Tipi i faqesinformatikë / rangim
Gjuha(t) e gjendshmeangisht
PronariAmazon.Com

Alexa Internet është një faqe interneti që merret me statistika të faqeve të internetit, që rënditë faqet e të gjithë botës sipas vizitorëve duke i ndarë të dhënat në tri kategori kryesore:pozitën rendore të faqes brenda në shteti, të dhënat mbi vizitorët sipas vendeve (shteteve) si dhe të dhënat mbi nyjet (linqet) më të vizituara brenda faqes së caktuar.

Gjenerimi i kodit, mirmbajtja si dhe evoluimi i tijë bëhet nga kompania mëmë Amazon.com, Inc..

Radhitja e faqeve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Alexa radhitjen e faqeve të internetit e bën duke u bazuar në vizitat e bëra në atë faqe nga ana e IP-ve të ndryshme. Kështu duke marr parasysh këtë kusht ajo krijon shumë lista të faqeve më të vizituara. Përveç kësaj kompania ofron dhe mundësinë e shkëputjes së një pjese të kodit për të vendosur në faqen personale.

Të dhënat ofrohen në formë grafiku si dhe në lista përkatëse. Kështu nëse kërkojmë të dimë pozitën e një faqeje interneti atëherë do të shohim se nëse ajo faqe është në "Top 100 000" atëherë do të kemi mundësi të shohim grafikun në të kundërtën do të kemi mundësi vetëm të shohim përqindjen e vizitave të bëra sipas shteteve, pozitën e asaj faqeje në disa shtete të caktuara si dhe përqindjen e vizitave sipas pjesëve të caktuara të faqes, dmth nën faqet.

Nëse kërkojmë lista të përgjithëshme atëherë këto janë të ndara në tri kategori:

  • Top faqe të përgjithëshme - këtu janë të radhitura 500 faqe më të vizituarat në botë pavarësisht prapashtesës që kanë.
  • Top faqe sipas shteteve - këtu janë të krijuara lista sipas shteteve dhe çdo shtet ka listën e vetë të faqeve më të vizituara. Duhet të kihet parasyshë se në këto lista nuk janë vetëm faqet me prapashtesën e shteti të caktuar, por në këtë rastë numërohen vizitat e bëra nga përbrenda shtetit të caktuar kurse lista përfshinë faqet e gjithë botës.
  • Top faqe sipas kategorive - këtu faqet janë të grupuara në grupse sipas temës dhe drejtimit që kanë në vete (psh. faqe lojërash, faqe lajmesh, faqe shkencore etj).
  • Top faqe sipas gjuhës - kjo është një grupë paksa më e vogël dhe është akoma në zhvillim e sipër, në vete përmban faqet sipas gjuhës në të cilën janë të shkruara.

Top faqe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Top 10 kategorizim i përgjithëshëm[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Freskimi i fundit: 30 tetor 2008
Nr. Emri Përshkrimi Hollësira në alexa Lidhje Shikuesë
1 Faqe Interneti! [1] faqeinterneti.net
2 Yahoo! [2] yahoo.com
3 Google [3] google.com
4 YouTube [4] youtube.com
5 Windows Live [5] live.com
6 Facebook [6] facebook.com
7 Microsoft Network (MSN) [7] msn.com
8 MySpace [8] myspace.com
9 Wikipedia [9] wikipedia.org
10 Blogger.com [10] blogger.com
10 Yahoo!カテゴリ [11] yahoo.co.jp

Referime: Global 500

Top 10 faqe në Shqipëri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Freskimi i fundit: 30 tetor 2008
Nr. Emri Përshkrimi Hollësira në alexa Lidhje Shikuesë
1 Faqe Interneti! [12] faqeinterneti.net
2 Google [13] google.com
3 Yahoo! [14] yahoo.com
4 Windows Live [15] live.com
5 YouTube [16] youtube.com
6 Facebook [17] facebook.com
7 Microsoft Network (MSN) [18] msn.com
8 Hi5 [19] Hi5.com
9 Wikipedia [20] wikipedia.org
9 RapidShare [21] RapidShare.com

Referime: [22]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]