Jump to content

Pushimet verore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Pushimet verore ose pushimi veror është një pushim shkollorverë midis viteve shkollore dhe pushimit në vitin shkollor. Nxënësit dhe studentët zakonisht janë në pushim veror diku mes tetë dhe nëntë javësh. Në varësi të vendit dhe rrethit, stafi mund të përjashtohet pjesërisht ose plotësisht.

Shtetet e Bashkuara, pushimet verore janë afërsisht tre muaj e gjysmë, ku studentët zakonisht mbarojnë vitin shkollor nga fundi i majit deri në fund të qershorit dhe duke filluar vitin e ri midis fillimit të gushtit dhe fillimit të shtatorit. Në Spanjë, Portugali, Republikën e Irlandës, Itali, Greqi, Gjeorgji, Lituani, Letoni, Liban, Rumani dhe Rusi, pushimi veror është normalisht tre muaj, krahasuar me tre deri në gjashtë javë (ndonjëherë 2 muaj) në Australi, Brazil, Mbretëria e Bashkuar, Pakistani, Bangladeshi, India, Danimarka, Holanda, Sllovakia dhe Gjermania .

Hulumtimi rreth ndikimit të pushimeve verore është i përzier. [1] "Humbja e të mësuarit veror" (ose "rrëshqitja verore") [2] është humbja e perceptuar e përvojës së të mësuarit të nxënësve dhe studentëve për shkak të ndërprerjes së arsimit, por pasojat e sakta të pushimeve të zgjatura janë të paqarta. Mbrojtësit e pushimeve priren të përqendrohen në nevojën për t'u dhënë fëmijëve kohë larg streseve të fëmijërisë që ndonjëherë shoqërohen me shkollën, duke përfshirë presionin e bashkëmoshatarëve, klikat, bullizmin dhe presionin e ngarkesave të rënda të detyrave të shtëpisë. [3] [4]

  1. ^ Polikoff, David M. Quinn and Morgan (2017-09-14). "Summer learning loss: What is it, and what can we do about it?". Brookings (në anglishte amerikane). Marrë më 2020-04-17.
  2. ^ Alexander, Karl L.; Pitcock, Sarah; Boulay, Matthew, red. (2016). The summer slide: what we know and can do about summer learning loss. New York, NY. ISBN 978-0-8077-5799-4. OCLC 957134420. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!); Parametri i panjohur |other= është injoruar (sugjerohet |others=) (Ndihmë!)Mirëmbajtja CS1: Mungon shtëpia botuese te vendodhja (lidhja)
  3. ^ Lieszkovszky, Ida (2011-08-10). "Six Reasons Students Get Summer Off (And The Agrarian Calendar Isn't One of Them)". IdeaStream (në anglisht). National Public Radio. Marrë më 2018-06-02.[lidhje e vdekur]
  4. ^ de Melker, Saskia; Weber, Sam (2014-09-07). "Agrarian roots? Think again. Debunking the myth of summer vacation's origins". PBS News Hour (në anglisht). PBS. Marrë më 2018-06-02.