Votimet në Festivalin Evropian të Këngës 2008

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Më poshtë janë tabelat e detajuara të votimeve në gjysmëfinalet dhe finalen e Festivalit Evropian të Këngës të vitit 2008.

Gjysmëfinalja e parë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Votimet
Gjths. Flag of Montenegro.svg Flag of Israel.svg Flag of Estonia.svg Flag of Moldova.svg Flag of San Marino.svg Flag of Belgium.svg Flag of Azerbaijan.svg Flag of Slovenia.svg Flag of Norway.svg Flag of Poland.svg Flag of Ireland.svg Flag of Andorra.svg Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Flag of Armenia.svg Flag of the Netherlands.svg Flag of Finland.svg Flag of Romania.svg Flag of Russia.svg Flag of Greece.svg Flag of Germany.svg Flag of Spain.svg
Mali i Zi 23 0 0 0 1 0 0 10 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 0 0 0
Izraeli 104 5 0 0 2 7 10 4 10 4 0 7 5 7 6 10 6 8 5 4 4
Estonia 8 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 7 0 0 0 0 0
Moldavia 36 0 0 0 5 0 5 0 0 0 0 1 0 6 0 0 10 5 4 0 0
San Marino 5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 0 0 3 0 0
Belgjika 16 0 0 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0
Azerbajxhani 96 3 5 4 10 0 5 0 0 10 5 8 3 2 4 5 7 10 7 8 0
Sllovenia 36 10 2 0 2 0 0 1 0 2 0 0 10 4 0 0 1 2 2 0 0
Norvegjia 106 4 6 8 3 7 1 7 2 7 8 10 4 8 5 12 4 7 0 1 2
Polonia 42 0 0 0 0 10 0 3 0 2 12 0 0 1 0 0 2 3 1 5 3
Irlanda 22 1 3 7 0 0 4 0 0 1 0 0 2 0 1 2 0 0 0 0 1
Andora 22 0 4 3 0 0 0 0 1 0 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 12
Bosnja dhe H. 72 12 0 1 6 0 0 4 12 12 0 3 0 0 7 8 0 0 0 7 0
Armenia 139 6 10 2 5 8 12 0 5 3 12 2 3 6 12 4 5 12 12 10 10
Holanda 27 0 1 0 0 3 8 2 0 7 0 0 0 0 3 0 3 0 0 0 0
Finlanda 79 2 0 12 8 4 2 0 3 6 5 6 12 1 0 0 0 4 6 2 6
Rumania 94 0 8 0 12 6 6 6 6 5 3 7 6 0 5 3 1 1 8 3 8
Rusia 135 8 12 10 7 0 3 8 7 8 8 4 4 7 12 2 6 8 10 6 5
Greqia 156 7 7 5 4 12 10 12 8 4 6 10 5 8 10 8 3 12 6 12 7

Gjysmefinalja e dytë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Votimet
Gjths. Flag of Iceland.svg Flag of Sweden.svg Flag of Turkey.svg Flag of Ukraine.svg Flag of Lithuania.svg Flag of Albania.svg Flag of Switzerland.svg Flag of the Czech Republic.svg Flag of Belarus.svg Flag of Latvia.svg Flag of Croatia.svg Flag of Bulgaria.svg Flag of Denmark.svg Flag of Georgia.svg Flag of Hungary.svg Flag of Malta.svg Flag of Cyprus.svg Flag of North Macedonia.svg Flag of Portugal.svg Flag of France.svg Flag of Serbia.svg Flag of the United Kingdom.svg
Islanda 68 10 3 1 2 5 4 0 1 2 0 0 10 0 7 5 1 0 5 8 0 4
Suedia 54 8 2 0 3 1 3 0 0 0 0 0 12 0 1 7 4 0 3 1 3 6
Turqia 85 0 6 5 0 12 7 0 3 0 0 7 8 5 4 0 0 8 0 10 0 10
Ukraina 152 6 3 12 7 0 1 12 12 6 7 12 7 12 8 8 10 6 12 3 8 0
Lituania 30 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0 0 8
Shqipëria 67 1 7 8 3 0 10 1 5 0 10 0 0 0 0 0 0 12 2 5 0 3
Zvicra 47 0 0 0 0 0 10 0 0 0 5 0 5 0 0 12 7 1 0 7 0 0
Çekia 9 0 0 1 0 0 0 0 0 0 2 0 0 0 0 1 0 5 0 0 0 0
Bjellorusia 27 0 0 0 10 6 0 0 0 5 0 0 0 4 0 0 2 0 0 0 0 0
Letonia 86 7 8 0 2 12 0 0 5 6 6 1 6 6 0 6 0 4 10 0 2 5
Kroacia 112 4 4 5 7 5 3 6 3 7 7 6 3 8 10 0 6 10 6 2 10 0
Bullgaria 56 5 0 6 6 1 0 0 2 2 1 1 0 0 3 2 8 7 1 6 5 0
Danimarka 112 12 12 0 4 8 4 5 10 4 8 3 2 3 12 4 5 3 8 4 0 1
Gjeorgjia 107 2 1 10 12 10 0 0 8 10 10 0 4 0 2 10 12 2 7 0 7 0
Hungaria 6 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 0 0 0 0 0 4 0
Malta 38 3 0 0 0 0 8 0 6 0 4 4 3 4 0 0 0 0 4 0 0 2
Qipro 36 0 0 4 0 0 2 2 0 0 0 0 8 0 2 5 0 0 0 0 1 12
R. e Maqedonisë 64 0 2 7 0 0 7 8 4 0 0 12 10 2 0 0 0 0 0 0 12 0
Portugalia 120 10 5 0 8 4 6 12 7 8 3 8 5 0 7 6 3 3 0 12 6 7

Finalja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Votimet
Gjths. Flag of Romania.svg Flag of the United Kingdom.svg Flag of Albania.svg Flag of Germany.svg Flag of Armenia.svg Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Flag of Israel.svg Flag of Finland.svg Flag of Croatia.svg Flag of Poland.svg Flag of Iceland.svg Flag of Turkey.svg Flag of Portugal.svg Flag of Latvia.svg Flag of Sweden.svg Flag of Denmark.svg Flag of Georgia.svg Flag of Ukraine.svg Flag of France.svg Flag of Azerbaijan.svg Flag of Greece.svg Flag of Spain.svg Flag of Serbia.svg Flag of Russia.svg Flag of Norway.svg Flag of Montenegro.svg Flag of Estonia.svg Flag of Moldova.svg Flag of San Marino.svg Flag of Belgium.svg Flag of Slovenia.svg Flag of Ireland.svg Flag of Andorra.svg Flag of the Netherlands.svg Flag of Lithuania.svg Flag of Switzerland.svg Flag of the Czech Republic.svg Flag of Belarus.svg Flag of Bulgaria.svg Flag of Hungary.svg Flag of Malta.svg Flag of Cyprus.svg Flag of North Macedonia.svg
Rumania 45 0 0 0 0 0 6 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 4 0 0 12 0 0 0 0 0 12 1 0 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 0 3 0
Britania 14 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Shqipëria 55 0 0 0 0 1 0 0 8 0 0 1 0 0 0 0 0 0 0 1 10 0 0 0 0 7 0 0 3 0 4 0 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0 12
Gjermania 14 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 2 0 0 12 0 0 0 0
Armenia 199 4 0 2 6 6 8 0 0 12 1 10 0 0 2 0 12 7 12 0 12 10 5 12 0 1 0 2 8 12 5 0 0 12 0 0 12 7 8 0 0 10 1
Bosnja 110 0 0 0 5 0 0 6 12 0 0 6 0 0 10 2 0 0 2 3 0 0 12 0 10 10 0 0 0 0 10 2 0 7 0 7 1 0 0 0 0 0 5
Izraeli 124 6 0 4 3 6 5 8 2 5 0 0 0 0 0 0 3 5 6 7 1 0 7 6 3 5 0 6 10 5 3 0 0 3 3 1 0 4 2 3 0 2 0
Finlanda 35 0 0 0 0 0 0 0 0 2 7 0 0 1 10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 4 0 10 0 0 0 0 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kroacia 44 1 0 0 2 2 10 0 0 0 0 0 3 5 0 0 1 1 0 0 0 0 3 1 0 2 0 0 0 0 8 0 0 0 0 3 0 0 0 0 0 0 2
Polonia 14 0 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Islanda 64 0 6 0 0 0 0 4 7 0 0 0 7 2 8 12 0 0 0 0 0 4 0 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0
Turqia 138 8 8 10 10 0 10 0 4 0 0 0 0 0 0 4 6 4 10 12 0 0 0 2 2 0 0 0 4 10 0 0 0 10 0 6 0 3 5 5 0 0 7
Portugalia 69 0 0 0 4 0 0 0 0 3 0 6 0 0 0 0 0 3 8 0 0 8 1 0 0 0 0 0 5 6 0 0 10 5 0 10 0 0 0 0 0 0 0
Letonia 83 0 10 0 0 0 0 0 0 4 0 4 0 8 3 6 2 0 0 0 0 2 0 0 0 3 7 0 0 0 0 12 2 0 10 0 3 0 0 0 7 0 0
Suedia 47 0 0 3 0 0 0 1 5 0 0 3 0 0 0 8 0 0 0 0 0 1 2 0 7 0 2 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0 0 1 12 1 0
Danimarka 60 0 3 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 5 7 5 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 3 0 2 0 0 1 0 0 2 0 2 0 0 2 4 0 0
Gjeorgjia 83 0 0 0 0 10 0 2 0 0 0 0 4 1 8 0 0 8 0 4 4 0 0 7 0 0 5 3 0 0 0 0 0 0 5 0 4 6 0 0 5 7 0
Ukraina 230 3 5 8 0 5 3 10 3 7 10 5 8 12 10 0 7 10 0 10 6 7 6 8 0 4 4 7 0 1 2 6 6 0 6 0 8 10 7 6 10 6 4
Franca 47 0 2 0 4 0 0 2 0 1 8 0 0 0 3 4 5 0 0 0 0 0 0 0 1 0 6 0 0 0 0 0 3 0 8 0 0 0 0 0 0 0 0
Azerbajxhani 132 2 0 0 1 0 0 3 0 0 7 0 12 0 4 0 0 7 10 0 3 0 0 10 0 0 0 8 0 7 1 0 7 2 7 0 10 8 3 12 0 0 8
Greqia 218 12 12 12 12 8 7 5 0 5 3 0 7 0 0 1 3 4 2 3 6 3 8 3 0 6 1 4 12 8 6 4 8 6 0 5 5 2 10 8 2 12 3
Spanja 55 0 1 1 0 1 0 0 1 0 0 0 3 10 0 0 1 0 0 5 0 8 0 0 0 0 0 0 0 4 0 0 12 0 0 4 0 0 0 0 0 4 0
Serbia 160 7 0 5 8 3 12 0 0 10 4 2 0 0 0 6 0 0 0 7 2 5 0 4 6 12 0 1 0 0 12 0 0 8 0 12 6 1 4 7 1 5 10
Rusia 272 10 0 6 7 12 4 12 10 6 6 0 5 6 12 0 0 8 12 1 8 7 5 12 5 8 12 10 0 3 7 5 5 1 12 0 7 12 6 10 8 8 6
Norvegjia 182 5 7 7 0 7 2 7 12 1 8 10 2 2 6 12 10 5 6 0 5 2 6 4 5 0 8 5 7 2 0 7 1 4 4 0 0 5 1 4 3 0 0

Radhitja sipas 12 pikëve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Më poshtë është paraqitur radhitja e shteteve sipas 12 pikëve të fituara:

Nr. Të votuarit Votuesit
8 Armenia Belgjika, Republika Çeke, Franca, Gjeorgjia, Greqia, Holanda, Polonia, Russia
7 Rusia Armenia, Bjellorusia, Estonia, Izraeli, Letonia, Lituania, Ukraina
6 Greqia Shqipëria, Qipro, Gjermania, Rumania, San Marino, Britania e Madhe
4 Serbia Bosnja dhe Hercegovina, Mali i Zi, Sllovenia, Zvicra
2 Azerbajxhani Hungaria, Turqia
Bosnja dhe Hercegovina Kroacia, Serbia
Danimarka Islanda, Norvegjia
Norvegjia Finlanda, Suedia
Rumania Moldavia, Spanja
1 Shqipëria Republika e Maqedonisë
Gjermania Bullgaria
Islanda Danimarka
Letonia Irlanda
Spanja Andorra
Suedia Malta
Turqia Azerbajxhani
Ukraina Portugalia