Jump to content

Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2017 Kosova

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CEE Spring Logo

Wikimedia CEE Spring 2017 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon.

Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL ka përjetuar disa Pranvera që kanë rezultuar në keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (psh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988 , intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi pranverë të vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive të lira për të grumbulluar dhe të shpërndajë informacion në lidhje me historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë dhe mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive të lirë në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri më 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqendruar në krijimin dhe redaktimi e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen qendrore të garës.

Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ketë një fytyrë pak të ndryshme duke marrë në konsideratë kontekstin lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat ata do të donin ti shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera krijojnë dhe të redaktojnë këto artikuj.

 1. Çdo përdorues mund të marr pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
 2. Janë të shkruara tërësisht, pa përdorimin e mjeteve për përkthim automatik
 3. Editimet duhet të jenë shkruajtura me një shqipe të mirë dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia-s
 4. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring do të marrin pikë
 5. Artikulli duhet të jetë të paktën 2,500 bytes dhe minimum prej 200 fjalë.
 6. Pikët e vlerësimit nga juria janë në rangun nga 1 deri në 5
 7. Artikujt duhet të krijohen mes 21 mars dhe 31 maj 2017.

Më poshtë gjeni afatet kohore për secilin shtet. Listën e artikujve për secilin shtet e gjeni këtu. Është shumë e rëndësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht ju lutemi tek lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do përktheni në gjuhën shqipe. Duke u mbështetur tek datat më poshtë çdo javë do shkruhet për artikujt e shteteve specifike. Psh: nga data 21-27 mars do përkthehen artikujt e Serbisë, Sllovakisë dhe Hungarisë.

Java Tema
21 – 27 March Serbia, Slovakia, Hungary
28 March – 3 April Albania, Estonia, Bashkortostan
4 – 10 April Republic of Srpska, Austria, Russia
11 – 17 April Ukraine, Erzya, Lithuania
18 – 24 April Macedonia, Bulgaria, Croatia
25 April – 1 May Azerbaijan, Poland, Kazakhstan
2 – 8 May Greece, Belarus, Crimean Tatar
9 – 15 May Romania+Moldova, Latvia, Kosovo
16 – 22 May Armenia, Bosnia and Herzegovina
23 – 29 May Georgia, Esperantujo, Turkey

Pjesëmarrësit[Redakto nëpërmjet kodit]

 • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë nqs doni të merni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni tek historia e artikulli Shuma e pikëve
AT44 DISKUTO
Liridon Bujqësia në Shqipëri  • Miniera e kripës Bochnia  • Natalia Morar 3 12800
Punëtoria Katedralja e Nënë Terezës në Prishtinë  • Kosova në Lojërat Olimpike  • Kushtrim Mushica  • Transporti hekurudhor në Kosovë • Universiteti Ekonomik i Athinës  • Universiteti i Aristotelit në Selanik  • Universiteti i Dubrovnikut (i përmirësuar)  • Universiteti i Zarës (i përmirësuar)  • Universiteti i Osijekut  • Familja Qiriazi (i përmirësuar)  • Universiteti Kirili dhe Metodi (i përmirësuar)  • Manastiri i Shën Jovan Bigorskit  • Kisha e Shën Sofisë, Ohër  • Ibe Palikuqi (i përmirësuar)  • Akademia Maqedonase e Shkencave dhe e Arteve (i përmirësuar)  • 15

Përdorimi në faqen e diskutimit të artikullit:

{{CEE Spring 2017 |user= Emri i përdoruesit |topic= Kulturën |topic2= Gratë |topic3= Shkencën |country= Shqipërisë |country2= Polonisë |country3= Estonisë}}

(tenative)

Duke iu falënderuar Wikimedia Austria, fituesit e vlerësuar sipas kategorive më poshtë do të fitojnë çmime dhe certifikata.

 • Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria)
 • Fitues të nxjerre nga statistikat nëpërmjet veglës metric.
 • Kontribuesi/ja me më shumë artikuj të rinj
 • Kontribuesi/ja që ka shtuar më shumë bajt
 • Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës
 • Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re.

Wikimedia CEE Spring 2017 Shqipëri

Lidhje të jashtme[Redakto nëpërmjet kodit]

1. https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2017