Jump to content

Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2017 Shqipëria

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CEE Spring Logo

Wikimedia CEE Spring 2017 është një ngjarje e organizuar nga wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllimin për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend në rajon dhe në çdo Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i EQL-së ka përjetuar disa Pranvera që kanë sjellë keqkuptime, konflikte dhe zhgënjime (p.sh. shkallëzimi i konflikteve në rajonin e Nagorno-Karabak në pranverë të vitit 1988, intensifikimi i konfliktit Transnistrian në mars të vitit 1992, në fillim të rrethimit të Sarajevës në prill të vitit 1992 dhe më së fundi, në pranverën e vitit 2014, e cila shënon fillimin e luftës në Donbass).

Wikimedia CEE Spring synon bashkimin e forcave lokale të njohurive falas për të grumbulluar dhe për të shpërndarë informacion mbi historinë, kulturën, traditat dhe njerëzit në çdo cep të rajonit për të mbështetur njohjen e ndërsjellë, mirëkuptimin dhe për të rritur sasinë dhe cilësinë e njohurive falas në dispozicion për Evropën Qendrore dhe Lindore në rajon dhe globalisht.

Vetë ngjarja do të zhvillohet nga 21 marsi deri në 31 maj. Gjatë kësaj periudhe do të jetë një konkurs individual artikujsh në mbi 21 Wikipedia duke u përqendruar në krijimin dhe redaktimin e artikujve rreth historisë, kulturës dhe njerëzve të dukshëm të çdo vendi pjesëmarrës nga rajoni. Për më shumë informacion në lidhje me temat, ju lutem konsultoni faqen( duke u krijuar) Konkurset lokale do të organizohen nga ekipet lokale dhe në çdo komunitet konkurrenca do të ndryshojë sipas kontekstit lokal. Të dhënat e kontaktit të koordinatorëve lokalë mund të gjenden në faqen e kontakteve ose më poshtë këtij artikulli. Në edicionin e vitit të kaluar u dëshmua se organizatorët nga komunitetet e ndryshme i kryen detyrat për garën deri në fund. Ekipet lokale vendosën listat e artikujve rreth vendit të tyre të cilat do të donin t'i shihnin në çdo gjuhë të mundshme nga rajoni, dhe redaktorët nga të gjitha vendet e tjera që krijojnë dhe redaktojnë këta artikuj.

 1. Çdo përdorues mund të marrë pjesë në konkurs, juria dhe organizatorët e tjerë nuk kanë të drejtë të marrin shpërblime
 2. Redaktimet duhet të jenë shkruajtur me një shqipe të rregullt dhe të plotësojnë rregullat e Wikipedia-s;
 3. Vetëm artikujt e listuar në listat e shteteve të CEE Spring-ut do të marrin pikë;
 4. Artikulli duhet të jetë të paktën 2,500 bytes dhe minimumi prej 200 fjalësh.
 5. Pikët e vlerësimit nga juria janë në rangun nga 1 deri në 5.
 6. Artikujt duhet të krijohen mes datave 21 mars 2017 dhe 31 maj 2017.

Më poshtë gjeni afatet kohore për secilin shtet. Është shumë e rëndësishme për dokumentimin rajonal. Për secilin shtet artikujt janë në anglisht. Ju lutemi te lista e pjesëmarrësve shënoni artikullin që do të përktheni në gjuhën shqipe. Duke u mbështetur në datat më poshtë çdo javë do të shkruhet për artikujt e shteteve specifike. P.sh: nga data 21-27 mars do të përkthehen artikujt e Serbisë, Sllovakisë dhe Kroacisë.

Lista e artikujve gjendet këtuː Lista e Artikujve

Nr Java Shteti
1 21 – 27 March Serbia, Slovakia, Croatia
2 28 March – 3 April Albania, Estonia
3 4 – 10 April Republic of Srpska, Austria, Russia
4 11 – 17 April Moldova, Ukraine, Erzya
5 18 – 24 April Macedonia, Bulgaria, Hungary
6 25 April – 1 May Azerbaijan, Poland
7 2 – 8 May Greece, Belarus, Crimean Tatar
8 9 – 15 May Romania, Latvia, Kosovo
9 16 – 22 May Armenia, Bashkortostan
10 23 – 29 May Georgia, Esperantujo, Turkey

Pjesëmarrësit

[Redakto nëpërmjet kodit]
 • Ju lutem shtoni emrin tuaj ose emrin e përdoruesit në tabelën me poshtë n.q.s. doni të merrni pjesë në konkurs dhe plotësoni listën e kontributeve pasi të shtoni apo redaktoni artikujt!
Përdoruesi Artikujt Numri i artikujve Numri i byteve E gjeni te historia e artikullit Shuma e pikëve
Liridon Teatrot në Prishtinë  • Kishat e Paqes  • Parku Kombëtar Liqenet e Plitvicës  • Dariga Nazarbayeva 4
Aleks Janella Orkestra Simfonike 1
JonaRizvanolli Viktorija Loba  • Sporti në Azerbajxhan  • Biblioteka Kombëtare e Greqisë • Parku i Mirushës • Erato e Armenisë • Sema Kaygusuz • Liqeni Ritsa • Komiket Shqiptare • Tina Blau • Sophia e Hungarisë (murgesha) • Isidora Sekuliç ‎ • Tadas Ivanauskas • Ena Begoviç • Jale Inan • Ura e Severanit  • Kultura e Letonisë  • Ghena Dimitrova  • Lista e lumenjve në Kazakistan 18
Margott Ara Harutyunyan  • Sergey Merkurov  • Medea Chakhava • Katie Melua  • Leyla Mammadbeyova  • Kadrije Nurmambet • Kinemaja Serbe  • Tyrkan Akyol 8
Olsi Banka Kombëtare e Gjeorgjisë 1Përdorimi në faqen e diskutimit të artikullit:

{{CEE Spring 2017 |user= Emri i përdoruesit |topic= Kulturën |topic2= Gratë |topic3= Shkencën |country= Kosovës |country2= Polonisë |country3= Estonisë}}

Kategoria e fituesve

[Redakto nëpërmjet kodit]
 • Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria);
 • Fitues të nxjerre nga statistikat nëpërmjet tools-it metric;
 • Kontribuesi/ja me më shumë artikuj të rinj;
 • Kontribuesi/ja që ka shtuar më shumë byte;
 • Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës;
 • Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re.
 • Artikulli (i ri) më i mirë (gjykohet nga Juria);
 • Fitues të nxjerre nga statistikat nëpërmjet tools-it metric;
 • Kontribuesi/ja me më shumë artikuj të rinj; Jona Rizvanolli
 • Kontribuesi/ja që ka shtuar më shumë byte; Jona Rizvanolli
 • Kontribuesi/ja që shkruan të paktën një artikull për secilin shtet pjesëmarrës; nuk ka fitues
 • Kontribuesi/ja me i/e mirë i ri/ e re. Jona Rizvanolli

-Propozoj që njera nga bursat e CEE spring në Varshave ti jepet Jona Rizvanollit dhe cmimet e CEE spring te ndahen mes Olsit, Liridonit dhe Aleks. --Margott (diskutimet) 6 qershor 2017 13:59 (CEST)[përgjigjuni]

Wikimedia CEE Spring 2017 Kosova


Lidhje të jashtme

[Redakto nëpërmjet kodit]

1. https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_CEE_Spring_2017