Zgjedhjet parlamentare në Shqipëri, 1992

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zgjedhjet parlamentare shqiptare 1992
Shqipëria
1991 ←
22 mars
→ 1996

 
Partia Partia Demokratike e Shqipërisë Partia Socialiste e Shqipërisë
Përqindja 62.3 23.7

Kryeministri më parë

Vilson Ahmeti

Kryeministri më pas

Aleksandër Meksi
PD

Zgjedhjet parlamentare të vitit 1992 në Shqipëri u mbajtën më 22 mars, me një raund të dytë votimi për 11 vende i mbajtur më 29 mars.[1][2] Rezultati ishte fitorja Partisë Demokratike opozitare, e cila fitoi 92 nga 140 vendet e parlamentit. Pas zgjedhjeve Aleksandër Meksi u bë kryeministër dhe Sali Berisha u bë President.

Rezultatet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Partia Votat % Vendet
Partia Demokratike 1,046,193 57.3 92
Partia Socialiste 433,602 23.7 38
Partia Social Demokrate 73,820 4.0 7
Partia Republikane 52,477 2.9 1
Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut 48,923 2.7 2
Parti të tjera 161,127 8.8 0
Vota të pavlevfshme
Gjithsej 1,826,142 100 140
Burimi: Nohlen & Stöver

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Nohlen, D & Stöver, P (2010) Elections in Europe: A data handbook, p133 ISBN 978-3-8329-5609-7
  2. ^ Albania: Elections held in 1992 Inter-Parliamentary Union