Jump to content

Besi (Tivar)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Besi
Popullsia
 • Gjithsej400

Besi[1] është vendbanim në komunën e Tivarit në Mal të Zi.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Besa shtrihet në gjerësi gjeografike veriore prej 42° 08′ 51" dhe të gjatësi gjeografike lindore prej 19° 13′ 30".

Demografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2003 ka pasur 320 banor ndërsa sipas regjistrimi të vitit 1991 ka pasur 272 banorë. Por është karakteristike se një numër i konsiderueshëm gjinden jashtë vendbanimit. Për nga përbërja nacionale e këtij vendbanimi është krejtësisht shqiptare me 100 %. Mosha mesatare e popullsisë është shumë e vjetër në krahasim me fshatrat shqiptare në tërësi (44,2 vite), gjë që shihet se kryesisht ka migruar popullsia e re.

Statistikat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Viti Popullsia
1948  152 
1953  167 
1961  179 
1971  235 
1981  246 
1991  272 
2003  320

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Besa ka padur 42 banor, 40 ekonomi familjare dhe 54 banesa.[2]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] 1. ^ Draga, Nail. (2017), Etnia dhe Hapësira (studime gjeografike), Art Club, Ulqin. ISBN 987-9940-638-36-8. fq. 140
 2. ^ http://www.monstat.org/userfiles/file/popis2011/saopstenje/knjiga_prvi%20rezultati(1).pdf