Jump to content

Shushani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Shushan, (malazezisht: Шушањ/Šušanj) është vendbanim në Komunën e TivaritMal të Zi.

Shushan
Popullsia
 • Gjithsej2.332
Viti Popullsia
1948   307 
1953   340 
1961   580
1971  1328
1981  2520
1991  1324
2003  2332
 • Përbërja nacionale e popullsisë
Malazezë : 1.116 50,45 % ;
Serb :    811 36,66 % ;	
Boshnjak :  66 2,98 % ;	
Mysliman :  35 1,58 % ;
Shqiptarë :  16 0,72 %.

Sipas rezultateve preliminare të regjistrimit të popullsisë së Malit të Zi, Shushani ka pasur 2637 banor, 863 ekonomi familjare dhe 2553 banesa.[1]