Beteja e dytë e Mokrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Beteja e dytë e Mokrës
Pjesë e Luftërat shqiptaro-osmane
Data7 korrik, 1462
Vendodhja
Verilindje të shqipërisë
Pasoja Fitore e shqiptarëve
Palët pjesëmarrëse
Lidhja e Lezhës Perandoria Osmane
Komandantët dhe udhëheqësit
Skënderbeu Sinan beu
Fuqia ushtarake
8,000 23,000

Beteja e dytë e Mokrës ka ndodhur më 7 korrik 1462, para ekspeditës në Maqedoni të Skënderbeut. Sulltan Mehmeti II kishte ardhur nga fushata e tij të fundit fitimtar, duke shtuar zona të tëra të tokave të pronësi të tij.

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Francione, Gennaro. Skenderbeu: Një hero modern. Trans. Tasim Aliaj. Tirana: Shtëpia botuese "Naim Frashëri", 2003. ISBN 992738758.
  • Franco, Demetrio. Comentario de le cose de' Turchi, et del S. Georgio Scanderbeg, principe d' Epyr. Venice: Altobello Salkato, 1480.