Kaukazi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Coordinates: 42°18′N 45°00′E / 42.30°N 45.00°E / 42.30; 45.00 Kaukazi është masiv malorë i cili gjendet mes detit të Zi dhe liqenit Kaspik, në regjionin e Kaukazit. Kaukazi zakonisht merret si kufi natyrorë në lindje, që kufizon Evropën me Azinë.

Mali Kaukaz përbëhet nga dy sisteme malore të ndara, e kto janë Kaukazi i Madh dhe Kaukazi i Vogël.

maja më e lartë në Kaukaz është Elbrusi me lartësi 5642 metra.