Lista e librave për Adem Demaçin dhe Lëvizjen e Bashkimit Kombëtar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lista e librave për Adem Demaçin dhe Lëvizja e Bashkimit Kombëtar

Libra për Demaçin dhe Lëvizjen e Bashkimit Kombëtar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Sabri Hamiti, “Leja e njohtimit 1985” (poema dramatike “Kutia e zezë), 1985.
 2. Xhafer Shatri, “Pse dergjet në burg Adem Demaçi”, Bern, 1990.
 3. “Alternativa”, nr. 1-2, Lubjanë, 1990.
 4. “Alternativa”, nr. 5 Lubjanë, 1990.
 5. Agim Vinca, “Popull i pandaluar”, Prishtinë, 1992.
 6. Selatin Novosella, “Kosova ‘68”, Prishtinë, 1993.
 7. Hajdin Abazi, “Të paepurit”, Tiranë, 1993.
 8. Teki Dërvishi, “Palimpsest për Dush Kusarin”, 1993
 9. Adil Pireva, “Gjashtëdhjeteteta shqiptare”, Prishtinë, 1994.
 10. Selatinë Novosella, “Kosova ‘64”.Prishtinë, 1994.
 11. Sefedin Fetiu, “Alternativa e kuptimit”, Prishtinë, 1994.
 12. Selatin Novosella, “Kosova ‘75”, Prishtinë, 1995.
 13. Fazli Greiçevci, “Gjethet e përgjakuna”, Prishtinë, 1995.
 14. Bajram Kosumi, “Koncepti për subpolitikë”, Ferizaj, 1995.
 15. Ukshin Hoti, “Historia politike e çështjes shqiptare”, Prishtinë, 1996.
 16. Tafil Morina, “Mustafë Venhari –mësues qëndrese”, Prishtinë, 1998.
 17. Lëvizja Demokratike Shqiptar, “Materiale”, Prishtinë, 1998.
 18. Muhamet Pirraku, “Lëvizja popullore për faljen e gjaqeve, 1990-1992”, Prishtinë, 1998.
 19. Faton Abdullahu, “Dimensionet e identitetit qytetërues”, Prishtinë, 1999.
 20. Bardh Hamzaj, “Rrëfime për luftën dhe lirinë”, Prishtinë, 1999.
 21. Rexhep Qosja, “Paqja e përgjakshme”, Tiranë, 1999.
 22. Shyqri Galica, “Mesazhi kritik”, Prishtinë, 1999.
 23. Zymer Neziri, “Isa Demaj – jeta dhe veprimtaria atdhetare”, Prishtinë, 2000.
 24. Agim Zogaj, “Naim Maloku - dëshmi për për rrugën e lirisë”, Prishtinë, 2000.
 25. Muhamet Pirraku, “Për kauzën kombëtare 1997-1999”, Prishtinë, 2000.
 26. Safet Zejnullahu, “Lufta për Kosovën – flet komandant Remi”, Prishtinë, 2000.
 27. Misioni i Çlirimit I dhe II” (përmbledhje artikujsh)
 28. Ibish Neziri, “Ahmet Haxhiu – një jetë të tërë në Lëvizjen ilegale”, Prishtinë, 2001.
 29. Bedri Islami, “E fshehta e hapur e Kosovës”, Prishtinë, 2001.
 30. Arif Imaj, “Feniksi i lirisë”, Tiranë, 2001.
 31. Xhemil Zeqiri, “Në mbrojtje (diplomatike) të çështjes shqiptare”, 2001.
 32. Skënder Zhitia, “Dëshmorët e UÇK-së të Zonës Operative të Llapit”, Prishtinë, 2001.
 33. Bardh Hamzaj, “Paqja e gjeneralit”, Prishtinë, 2001.
 34. Zymer Neziri dhe Ismail Gashi, “Avdi Kelmendi – jeta dhe veprimtaria atdhetare”, Prishtinë, 2002.
 35. Shefqet Jashari – Strofci, “Pse jemi kështu siç jemi?”, Prishtinë, 2002.
 36. Halit Katana, “Tri dimensionet e luftës çlirimtare të Kosovës”, Tiranë, 2002.
 37. Ismail Syla, “Prania e mungesës”, Prishtinë, 2002.
 38. Sabile Keçmezi – Basha, “Organizatat dhe Grupet ilegale në Kosovë 1991-1989”, Prishtinë, 2003.
 39. Et’hem Çeku, “Mendimi politik i Lëvizjes ilegale në Kosovë, 1945-1981”, Prishtinë, 2003.
 40. Fehmi Baftiu, “Kosova – krizë ndërkombëtare”, Prishtinë, 2004.
 41. Mehmet Hajrizi, “Sprova të çlirimit”, Prishtinë, 2004.
 42. Remzi Baloku, Ruzhdi Baloku, “Organizata për Bashkimin e Trojeve Shqiptare”, Pejë, 2004.
 43. Hakif Bajrami, “Dosja Demaçi”, Prishtinë, 2004.
 44. Adil Pireva, “Vite shprese e qëndrese”, Prishtinë, 2004.
 45. Et’hem Çeku, “Shekulli i ilegales”, Prishtinë, 2004.
 46. Mehmet Bislmi, “Këtu i thonë Drenicë”, Prishtinë, 2004.
 47. Shkëlzen Gashi, “Marrëveshja për paqe të përkohshme”, Prishtinë, 2004.
 48. Agim Vinca, “Fije të pakëputura”, Shkup, 2005..
 49. Grup autorësh, “Masakra në burgun e Dubravës”, Prishtinë, 2005.
 50. Frrok Kristaj, “Imzot Nikë Prela”, Ferizaj, 2005.
 51. Azem Beqiri, “Dhimbje krenare”, Prishtinë, 2006.
 52. Selatin Novosella, “Demaçi – metaforë lirie”, Prishtinë, 2006.
 53. Nasho Jorgaqi, "Profile dhe probleme letrare", Tiranë, 2008.
 54. Xhemail Mustafa, "Mrekullia e shkrimit", Prishtinë, 1999,

Bibliografia e veprave, kryesisht në anglisht, për Demaçin, mendimet dhe veprat e tij[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bibliografia është kryesisht në gjuhën angleze.

 1. The Former Yugoslavia at the Turn of the Twenty-first Century by Ian Jeffries, Inc NetLibrary, 2003.
 2. Kosova Express by James Pettifer, C. Hurts & Co (Publishers), 2005.
 3. Amnesty International Report 1978, published by Amnesty International, 1979.
 4. The Kosovo Conflict and International Law: An Analytical Documentation 1974-1999 by Heike Krieger, published by the Press Syndicate of the University of Cambridge, 2001.
 5. Winning Ugly: NATO's War to Save Kosovo by Ivo H. Daalder, Michael E. O'Hanlon, published by The Brookings Insitution, 2000.
 6. At War with Ourselves: Why America Is Squandering Its Chance to Build a Better World by Michael Hirsh, published by Oxform University Press, 2003.
 7. Experimenting with Democracy: Regime Change in the Balkans, edited by Geoffrey Pridham, Tom Gallagher, published by Routledge Studies of Societies in Transion, London, 2000.
 8. Slobodan Milosevic and the Destruction of Yugoslavia by Louis Sell, published by Duke University Press, 2002.
 9. Annual Survey of Eastern Europe and the Former Soviet Union 1997 by Peter Rutland, EastWest Institute, New York, 1998.
 10. Potentials of Disorder by Jan Koehler, Christoph Zürcher, Manchester Univeristy Press, 2003.
 11. Kosovo: An Unfinished Peace by William G. O'Neill, published in the United States of America in 2002 by Lynne Rienner Publishers.
 12. De Facto States: The Quest for Sovereignty by Barry Bartmann, Tozun. Bahcheli, Routledge, 2004.
 13. The Grooves of Change: Eastern Europe at the Turn of the Millennium, by James F. Brown Duke University Press, 2001.
 14. Humanitarian Law Violations in Kosovo by Fred Abrahams, published by Human Rights Watch, 1998.
 15. New Approaches to Balkan Studies by Dimitris Keridis, Ellen Elias-Bursać, Brassey’s Book Orders, 2003.
 16. Opportunities Missed, Opportunities Seized: Preventive Diplomacy in the Post by Bruce W. Jentleson, Rowman and Littlefield Publishers, 2000.
 17. Kosovosko pitanje by Branko Horvat, Globus, 1988.
 18. Kosovo: The Politics Of Identity And Space by Denisa Kostovicova, Routledge, 2005.
 19. A Force More Powerful: A Century of Non-Violent Conflict by Peter Ackerman and Jack DuVall, 2001.
 20. Kosovo: War and Revenge by Tim Judah, 2001.
 21. Frontiers and Ghettos: State Violence in Serbia and Israel by James Ron, 2003.
 22. History of the Present: Essays, Sketches, and Dispatches from Europe in the 1990s by Timothy Garton Ash, 2001.
 23. Madam Secretary: A Memoir by Madeleine Albright, 2003.
 24. The Albanian Question: Reshaping the Balkans by James Pettifer and Miranda Vickers, 2006.
 25. Ethnic Bargaining: The Paradox of Minority Empowerment by Erin K. Jenne, 2006.
 26. Guerrilla Radio: Rock 'N' Roll Radio and Serbia's Underground Resistance (Nation Books) by Matthew Collin, 2002.
 27. Yugoslavia as History: Twice there was a Country by John R. Lampe, 2000.
 28. The Fragmentation of Yugoslavia: Nationalism and War in the Balkans by Aleksandar Pavkovic, 2000.
 29. Kosovo: How Myths and Truths Started a War by Julie A. Mertus, 1999.
 30. Faith-Based Diplomacy: Trumping Realpolitik by Douglas Johnston, 2003.
 31. Kosovo: A Short History by Noel Malcolm and University Pres New York, 1999.
 32. The Oxford Companion to Politics of the World by Joel Krieger, 2001.
 33. The Road to War in Serbia: Trauma and Catharsis by Central European University Press, Nebojsa Popov, and Drinka Gojkovic, 1999.
 34. Serpent in the Bosom: The Rise and Fall of Slobodan Milosevic by Lenard J. Cohen, 2002.
 35. Slovenia: From Yugoslavia to the European Union by Mojmir Mrak, Matija Rojec, and Carlos Silva-Jauregui, 2004.
 36. Civil Resistance in Kosovo by Howard Clark, 2000.
 37. The Politics of Serbia in the 1990s by Robert Thomas, 1999.
 38. Albania in Transition: The Rocky Road to Democracy (Nations of the Modern World Ser) by Biberaj and Elez Biberaj, 1999.
 39. Understanding the War in Kosovo by Florian Bieber, 2003.
 40. The Kosovo Conflict:A Diplomatic History Through Documents by Philip Auerswald, 2000.
 41. Thinking about Yugoslavia: Scholarly Debates about the Yugoslav Breakup and the Wars in Bosnia and Kosovo by Sabrina P. Ramet, 2005.
 42. Virtual War: Kosovo and Beyond by Michael Ignatieff, 2001.
 43. The History of Serbia by John K. Cox, 2002.
 44. The Balkans in the New Millennium In the Shadow of War and Peace (Outcast Europe) by Tom Gallagher, 2005.
 45. Europe and the Recognition of New States in Yugoslavia by Richard Caplan, 2005.
 46. Taking Liberties: Four Decades in the Struggle for Rights by Aryeh Neier, 2003.
 47. Publishing in Yugoslavia's Successor States by Michael Biggins and Janet Crayne, 2001.
 48. Geopolitique de la Serbie-Montenegro (Geopolitique des etats du monde) by Catherine Lutard, 1998.
 49. Only the Nails Remain: Scenes from the Balkan Wars by Christopher Merrill, 2001.
 50. The Kosovo Tragedy: The Human Rights Dimensions by Ken Booth, 2001.
 51. From Town to Town: Local Authorities As Transnational Actors by Christian Wellmann, 1999.
 52. Rethink: Cause and Consequences of September 11 by Giorgio Baravalle, 2003.
 53. Masters of the Universe?: Nato's Balkan Crusade by Tariq Ali, 2000.
 54. Serbia Under Milosevic: Politics in the 1990s by Robert D Thomas, 1999.
 55. Kosovo Work in Progress: Closing the Cycle of Violence by Howard Clark, 2002.
 56. Milosevic and Markovic: A Lust for Power by Slavoljub Djukic, 2001.
 57. Peace with Justice?: War Crimes and Accountability in the Former Yugoslavia by Paul R. Williams, Michael P. Scharf, 2002.
 58. The New European Diasporas: National Minorities and Conflict in Eastern Europe by Michael Mandelbaum, 2000.
 59. Sandžak - porobljena zemlja: Bosna, Sandžak i Kosovo kroz historiju by Harun Crnovršanin, Nuro Sadiković2001.
 60. Imputato Milosevic: il processo ai vinti e l'etica della guerra by Massimo Nava2002.
 61. News Dictionary 1976, edited by Mary Elizabeth Clifford, Raymond Hill, Stephen Orlofsky, 1977.
 62. Geopolitique de La Serbie-Montenegro by Catherine Lutard, 1998.
 63. Die Beobachter der Balkankrise by Wolfgang Kaufmann , 2004.
 64. Publishing in Yugoslavia's Successor States by Michael Biggins, Janet Crayne, 2000.