Veprat kushtuar Skënderbeut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Gjergj Kastrioti, Skënderbeu lindi ne vitin 6 maj 1405 dhe vdiq ne vitin 1468. Ai ishte simbol i mençurisë dhe i bashkimit ndërkombëtar. Mbi Heroin Kombëtar Shqiptar janë shkruar një numër i madh veprash të fushave të ndryshme.Nga burimet kryesore historike për të janë Marin Barleti dhe Gjon Muzaka etj. Vepra mbi Skënderbeun kanë shkruar Fan Noli "Historia e Skënderbeut", (1921) ; Sabri Godo "Skënderbeu" (1975), etj. Së fundi, sot me datë 21 mars 2009 është botuar libri më i fundit mbi Heroin Kombëtar nga Fatos Daci "Skënderbeu i vërtetë" (2009), një studim dhe analizë historike, që fokusohet sidomos mbi vendlindjen, origjinën apo datëlindjen e Gjergj Kastriotit, duke kritikuar një diversitet të paqëndrueshëm hipotezash mbi këto fakte e duke i qartësuar ato.