Wikipedia shqip

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Wikipedia Shqip është versioni shqip i Wikipedia-s, enciklopedisë së lirë. Ajo filloi më 12 tetor 2003 dhe tani përmban 84.261 artikuj. Për nga numri i artikujve, Wikipedia shqip e mban vendin e 75-të[1] sipas listës së Wikipedia-ve.[2]


Momentalisht në Wikipedia-n shqip gjenden 162.610 përdorues të regjistruar, 8 prej tyre janë me titull administrues dhe tre me titull burokrat.

Statistika[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Statistikat e Wikipedias në shqip
Përdoruesit të regjistruar Numri i artikujve Skedat e ngarkuara Administruesit
162.610 97.663 3.902 9

Arritje madhore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tabelë statisikore
Tabelë statisikore
Data Artikulli Numri i artikullit Artikuj për ditë
1
12 tetor 2003 Faqja Kryesore 1
2
18 maj 2005 ? 1 000
8
20 shtator 2005 Rrethi i Pukës 2 000
6
11 dhjetor 2005 John Wayne 2 500
Arritjet nga 3000 deri 5500 nuk gjënden këtu, sepse nuk dihen se cilët janë. Kjo sepse brënda disa ditëve janë krijuar në mënyrë automatike mbi 2500 artikuj.
70
30 janar 2006 Will Smith 6 000
10
23 mars 2006 .qa 6 500
10
16 prill 2006 .gf 7 000
13
23 nëntor 2006 Suretu Fatir 10 000
41
5 dhjetor 2006 Mushkova 10 500
50
8 janar 2007 1623 në literaturë 12 000
125
12 janar 2007 Festat Islame 12 500
33
26 mars 2007 Kate Beckinsale 14 000
25
16 prill 2007 Rojet e mjegullës 14 500
15
17 maj 2007 Opus Dei 15 000
15
20 qershor 2007 Microsoft Windows 15 500
45
2 gusht 2007 .zr 17 000
13
19 prill 2008 Sallatë me rrepa të kuqe 20 000
8
19 gusht 2008 Arkitektura post moderne 21 000
10.4
31 dhjetor 2010 Jakobi i Vjetri 30 000
27.6
28 dhjetor 2011 Tërbaçi 40 000
9.7
5 nëntor 2012 Distrikti Kenora 43 000
13.2
5 prill 2013 Shën Angjelina e Arbërisë 45 000
1 janar 2018 Lewis Binford 71 235
11 maj 2020 Narkolepsia 80 000
26 Nentor 2023 Rama 95 000

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]