Davudi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Davudi (arab. داود Dāwūd) është i dërguar i Allahu, të cilin Ai e kishte dërguar tek Bijtë e Izraelit (Beni Israil). Sipas traditës Islame, ai kishte zë te bukur dhe agjëronte një ditë po e një ditë jo. Punonte dhe jetonte nga puna e dorës. Allahu ia kishte bere të lehte punën me hekur dhe ia kishte zbritur një prej librave të shenjtë Zeburin, ia kishte mësuar urtësinë dhe ia kishte nënshtruar kodrat, që t'a falënderojnë Allahun sebashku. Në ajetin 55 të sures Isra në Kuran Allahu thotë "Davudit i kemi dhënë Zeburin".

Shiko dhe[redakto | redakto tekstin burimor]