Jump to content

Dhoma e Këshillit Kombëtar të Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dhoma e Këshillit Kombëtar të Shqipërisë (Kuvendi Kombëtar Shqiptarë 1921) paraqiste Kuvendin Kombëtar Shqiptar, zgjedhjet për kuvendarët u mbajtën më 5 prill 1921. Kuvendarët u zgjodhen për kohën nga data 21 prill 1921 deri më 30 shtator 1923

Kryetartë të dhomës në vitin 1921 ishte Pandeli Evangjeli dhe më vonë nga 1922-1923 Eshref Frashëri. Ndërsa të dërguar për kuvend, ndër të tjerë ishin edhe:

Lista emërore e Deputetëve[1]

Burimi i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Ligjvënësit shqiptarë 1920-2005 Arkivuar 14 maj 2011 tek Wayback Machine - Republika e Shqipërisë KUVENDI . Tiranë 2005