Eugen von Böhm-Bawerk

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eugen von Böhm-Bawerk (12 shkurt 1851 - 27 gusht 1914) ishte një ekonomist austriak i njohur veçanërisht për veprën e tij me tre vëllime të titulluar Capital and Interest (Kapitali dhe Interesi). Ishte student i Carl Menger-it dhe dha kontribute të mëdha në teoritë e vlerës subjektive, kapitalit dhe interesit, dhe kritikoi ashpër teoritë e Karl Marx-it. Ai ishte mentori i Ludwig von Mises-it. Böhm-Bawerk shërbeu si Ministër i Financave të Austrisë nga 1895 në 1904, dhe imazhi i tij paraqitej në bankënotat prej 100 shilingash deri në momentin e futjes së Euros.

Vepra[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shënime dhe referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]