Podguri i Pejës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Podguri i Pejës është një trevë etnografiko - gjeografike e Kosovës e cila shtrihet në veri të Rrafshit të Dukagjinit, rrëzë Zhlebit e Moknës, prej burimit të Drinit të Bardhë afër fshatit Radavec në perëndim deri në fshatin Rudnik në lindje, ndërsa nga jugu kufizohet me Lugun e Drinit. Fshatrat e kësaj zone gravitojnë ne qytezen e Burimit dhe qytetin e Pejës.[1]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Podguri i Pejës, geographical names