Hashania

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Hashani është krahinë e vogël që përmban 9 fshatra kodrinoro-malore sa i përket relievit, klimës, lartësisë mbidetare dhe bimësisë, është shumë e ngjashme me krahinën e Gallapit.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Hashani përmban 9 fshatra të cilët 2 në Kosovë i takojnë komunës së Dardanës dhe janë: Kranidell dhe Sedllarë.[1] Kurse 7 fshatra në Serbi i takojnë komunës së Bujanocit dhe janë: Gjergjec, Novosellë, Çarr, Priboc, Ramabuçë, Suharnë dhe Zarbicë.[1]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ a b Begzad Baliu (2008), Onomastika e Kosovës (Ndërmjet miteve dhe identiteteve). Era, Prishtinë, fq. 209.