Portal:Lundrimi me vela

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Mirë se vjen

Mirë se vjen te portali rreth lundrimit me vela në Wikipedia. Nëse ke pyetje në lidhje me temën, mund të diskutosh me ne.

Artikulli i përzgjedhur

Portal:Lundrimi me vela/Artikulli i përzgjedhur

Lundrues të njohur

Ferdinand Magellan.jpg

Lundrues dhe zbulues:
William Bligh · James Cook · Francis Drake · Vasco da Gama · Kristofor Kolombi · Ferdinand Magellan · James Clark Ross · Amerigo Vespucci · Zheng He · ...më shumë

Në lagë

Abordazhi · Batica · Bura · Burria · Bunaca · Erërat (era e detit, veriu (erë), murrlani, shiroku, juga) · Fari · Rryma · Gjenda e detit · Kabotazhi · Lundrimi · Nyja · Tallazi · Vala · Xhindri, shakullina, dredha, shtjella · Zbatica

Afër steresë

Batulla · Cekëtina · Grykëderdhja · Kepi · Laga · Prapatoka · Rogjani · Tera · Thelloma · Viri

Në port

Baseni · Bova · Detaria · Doku · Sandalli · Skela · Valëthyesi

Harta detare dhe pilotimi detar

Seekarte

Harta detare · ECDIS · OpenSeaMap · GPS · Pilotimi me valë · Pilotimi me yje · AIS · Shesta · Pilotimi me breg · Pilotimi me fazat e detit

Zëra

Portal:Lundrimi me vela/Zëra

Mjete lundrimi me vela

Segelschiff

Anije:
Benzinata · Galera · Gjemia · Karavela · Peshkatore, peshkarexha · Rimorkiatori · Siluruesi Jahte dhe varka:
Katamarani · Varka me vela

Veli

Lista e velave · Besani · Veli Blister · Brami · Veli Code Zero · Veli Drifter · Foku · Veli Gennaker · Gjenova · Jager · Veli Jibtop · Laminati · Veli latin · Veli Lugger · Veli Membran · Veli Spinnaker · Veli Tallboy · VeliTry · ...më shumë

Komponentët dhe pajisjet e anijes me vela

Ballamari · Ballastama · Bordi · Direku · Grepi · Helika e anijes · Kanxha · Pajolla · Pallamari · Pallasarta · Rremi · Spiranca · Shulica · Timoni i anijes · Veli · Verzoma · Zdralja

Gara me vela

Regattasegeln

Admiral’s Cup · America’s Cup · Hanse Sail · Kieler Woche · Louis Vuitton Cup · Mini Transat · OSTAR · Ronde om Texel · Route du Rhum · Sydney-Hobart-Regatta · Tall Ships' Races · Vendée Globe · Volvo Ocean Race

Organizata dhe institucione

Deutscher Segler-Verband (DSV) · Österreichischer Segel-Verband (OeSV) · Swiss Sailing · World Sailing

Nyje

Knoten Kreuzknoten.jpg